fredag den 6. januar 2017

Medlemsflugt fra Folkekirken -eller eksplosionsagtig fremgang i visse sogne.?

Rod i tallene for Folkekirken?




GRÅSTEN: Den i mange medier omtalte medlemsflugt fra Folkekirken, er  heller ikke helt gået Gråsten Sogn forbi,  hvor der i 2016 har været 6 udmeldelsen til og med  3. kvartal.  Hvilket  svarer til 0,2 procent af medlemmerne.


 Sammenligner man med den samme periode i 2015, var der 1 udmeldelser. Og ifølge oplysninger jeg  har fået fra Kirkekontoret holder det samlede antal udmeldte  sig under 10 for hele 2016. I  Adsbøl sogn var der i 2016 til med 3. kvartal  ingen som har udmeldt sig, året i forvejen var 1. 

Det samlede antal Folkekirke medlemmer  i Gråsten er på trods af udmeldelser,   eksplosionsagtigt steget  med  283 medlemmer  til 2987 fra 2704 hele 10 procent, men  der er kun indmeldt 10 nye til og med 3. kvartal 2016, så der må være kommet rigtig  mange til i det sidste kvartal. Alle tal ifølge Danmarks Statistik. 

Så jeg har kontaktet  Kirkekontoret i Gråsten,  for at få en forklaring, og de har også undret sig siden engang  ultimo december hvor man blev opmærksom på de stærkt forhøjede tal.  Adsbøl har også oplevet en stor stigning fra 519 medlemmer til nu 556.  i Adsbøl der er indmeldt 7 til og med 3. kvartal det samme antal, som året i forvejen.

På kirkekontoret afventer man en mulig korrektion  via stiftet. Da man har en formodning om at der er sket fejl ved samkøring af registrer  Så fremgange er nok kun sket på papiret -  i databasen ikke i virkeligheden. 

Men vi  følger sagen..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar