mandag den 9. december 2013

Hvad nu hvis hesten bliver lam?





 Måske  bliver der kun bænke tilbage i yderområderne i Sønderborg Kommune hvis  PLANEN  lykkes?


Af borgerjournalist Hans Peter Toft, Gråsten

POLITIK: Med vedtagelse af ”Liv i Sønderborg, Planstrategi 2012".  I 2013 tog man  på sigt endnu mere kraft ud af de to næststørste byer Nordborg og Gråsten. Fordi det blev besluttet at væksten- kraften skal udgå udelukkende fra selve Sønderborg By område.  Det vil på sigt, betyde  mindre købekraft og vækst i yderområderne, til stor skade for attraktiviteten,  butiks livet, foreningslivet. Og vil være  til ubodelig skade for den fremtidige udvikling i udkanten af  hele Sønderborg Kommune. 

På sigt vil strategien måske  være et komplet fejlskud. For den der kun satser på én hest fratager sig selv muligheden for at sadle  om.  Hvis tiden  viser  en helt  anden udvikling, end forventet ikke mindst for Sønderborg BY?  Og endnu mere for  yderområderne. For  samtidig med en ensidig satsning fratog man også yderområderne  muligheden for at få ændret strategien, måske fuldt bevidst fra visse kredse? Hvor det måske er helt legitimt, at stjæle arbejdspladser, ved flytning fra de samme yderområder, bare det skaber vækst i Sønderborg Byområde. (lex Gigthospitalet i Gråsten)

Vi oplevede den komplet fejlslagne satsning på at blive Kulturhovedstad 2017,  som  oprindelig var en  stor del af strategiplanen ”Liv i Sønderborg, Planstrategi 2012” men som skyndsomt med hængende hoved blev taget ud af  samme.

Så hvad satser man nu på, med den ny konstellation i Byrådet, er det stadig "alt til  og for Sønderborg" eller vil man nu  sadle om og satse på  alle områder i kommunen  - med Borgmester Erik Lauritzen s ord - valgtema ..  ”En kommune i balance”
Eller ender det blot med at forblive ord?