mandag den 8. april 2019

Bro, bro brille konsekvensen bruges ikke i retssystemet så tredje gang havde ingen konsekvens!





Syv domme forud, hvor der var var givet, to gange betinget udvisning, var ikke nok, til at Retten i Sønderborg   gav en udvisningsdom for bestandig. Så reglen i bro, bro brille med første gang, og anden gang  og så konsekvensen den tredje gang, gælder ikke i retssystemet.
 

Dramatik i retssalen, på grund af utilpassede tilhører.

RETSSAG: En mand i slutningen af tyverne  var ved Retten i Sønderborg anklaget for 13 strafbare forhold. Hvor det alvorligste var et forsøg på at påvirke vidner i retsbygningen i Sønderborg under en retssag,  netop  i den  retssal, hvor  retssagen i dag foregik imod manden, som stammer fra Eritrea, men har boet i Danmark i  over 24 år.

Han var i 2013 i  byretten blevet i  dømt  3 års fængsel og udvisning for bestandig for vold ved et røverisk overfald - ved et hjemmerøveri,  begået sammen med to andre, udvisningsdommen blev  senere ændret af  Landsretten til en betinget udvisning og straffen nedsat med et halv år.

I sagen mandag,  var manden  anklaget for at han bl.a. havde oplyst  sin storbrors navn, da han var blevet bedt om  navn  af politiet i en anholdelses sag. Og  flere af de andre forhold drejede sig om, at  den anklagede havde udlånt sin bil til venner, som ikke var i besiddelse af kørekort. Han var også selv blevet taget to gange  i at føre bilen, hvor han var påvirket af  Hash og han havde ikke  kørekort. Disse sger vor også med i anklagen. Der ud over,  havde han  ”svinet” flere politibetjente til med ord både  i Retten og  ved anholdelsen da han havde opgivet falsk navn.
 
 Manden havde  været i retten 2018, hvor optrinnet, truslerne var foregået og  han havde i retten tidligere fået 6 mdr. fængsel og en betinget udvisning. Han havde truet et vidne, i retsbygningen,  som var i indkaldt i en anden  retssag   den 28. marts 2018,  og sagt at  vidnet var en  slags  stikker og bøsserøv hvis  han sagde hele sandheden  og jeg  knepper alle de mennesker, som føler sig hævet over mig.  Det truende vidne  blev ført retssagen  og forklarede at han kunnen genkende den anklagede, som den der havde fremsat truslerne.


Men der var meget andet, som domsmandsretten skulle tage stilling til, der var i alt  indkaldt hele 8 vidner de fleste politifolk, som manden havde chikaneret  med skelsord af førnævnte  type og grovere og så det truede vidne. 

Dramatikken  i retssalen.
 Og der kom dramatik på, i retssalen, efter en pause, hvor der var kommet  ”venner” og et familiemedlem til fra Haderslev.  Da den anklagede, som var ledsaget af to fængselsbetjente, da han fortiden sad i fængsel for straffen, han  havde fået i  2018,  blev ført ind i retssalen.
Og der  udspandt, ret hurtig, temmelig meget wow -  wow  imellem vennerne og den anklagede, inden retssagen skulle gå i gang igen. Og det blev for meget for fængselsbetjentene, så de ville flytte den anklagede til et samtalerum  i nær  tilknytning til retslokalet for at skabe ro. Og  den anklagede skabte sig. Og der var en del  råben og pludselig røg der en stol, som stod mig nærmeste igennem rummet og ind i midten af retslokalet og vennerne rejste sig  og familiemedlemmet som sagde han var storebror til tiltalte befandt pludselig sig midt i retslokalet og   optrådte truende  over for fængselsbetjentene, indtil der kom rets vagtpersonale til. De bortviste storebror og vennerne.
Som var kommet kørende i bil fra Haderslev. En ansat ved Retten spottede, at den der førte bilen, var frakendt kørekortet, så der er nok nye udgifter på vej  til det danske samfund, når der rejses anklage imod chaufføren på et senere  tidspunkt.

Men alt var blevet helt roligt  igen  i retssalen, da  retsformand dommer Peter Ulrik Urskov og den mandlige  og kvindelige domsmand, som ikke havde fået optrinnet med,  trådte ind i retssalen, efter den time lange pause. Hvor nu kun de to fængselsbetjente og mig selv var tilstede på tilhørerpladserne.   Og den anklagedes  advokat Mira Kirstina Tøfting Jensen, fra Stage Advokatfirma i Fredericia samt anklageren fra Syd og Sønderjyllands Politi og de tre dommere var klar til at  høre det sidste vidne  og fremføre  anklager og forsvarers proceduren. 

Det sidste vidne  var  en politibetjent, som havde stoppet en ven til den anklagede  i den anklagedes bil, han kunne dog ikke bidrage meget faktuelt til sagen, da det kneb med at huske den ene hændelse fra den anden i forbindelse med den tiltalte og vennerne. Som ikke var noget ubeskrevet blad hos politiet og man derfor havde været regelmæssig kontakt med gruppen,  omkring lov og færdselsovertrædelser.

Proceduren: 
Anklageren krævede i sin procedure  6 mdr. og 10 dages  fængsel  og 13.500 i bøde samt ubetinget udvisning. Anklageren havde frafaldet 2 af anklagepunkterne, da  der ikke i retten kunne føres bevis.

Forsvareren   mente det meste kunne klares med en bøde, og straffene var  blevet "opsuget" af  straffen i begyndelsen af 2018, da flere af  straffesagerne var forøvet før denne periode og de derfor skulle betragtes, som  hvis de var blevet pådømt dengang og tiltalte skulle  frikendes for udvisning, da han ingen tilknytning havde til Eritrea og ikke kunne sproget. Og han havde børn og familie i Danmark.

Dom.
Retten trak sig tilbage og kom med følgende dom: Der idømmes 2 måneders  tillægsstraf - fængsel , 11.000 i bøde og frakendelse af kørekortet i fem år  og en betinget udvisning med en prøvetid på 2 år efter løsladelsen. Den  dømte blev dømt i alle de tilbageværende 11 punkter - men ikke en  ubetinget udvisning.  Den tiltalte modtog dommen efter samtale med sin advokat Mira Kirstina Tøfting Jensen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar