tirsdag den 17. april 2018

Hashdom til en kvinde fra Gråsten, blev modtaget på stedet af den dømte,,,



GRÅSTEN: Retssagen  imod en tidligere for hashsalg dømt kvinde fra Gråsten, kom noget forsinket i gang på grund af EDB problemer ved retten i Sønderborgidag tirsdag den 17 . april 2018. 

Kvinden var anklaget for at være i besiddelse af 391 gram hash samt  1 gr. amfetamin med  videre salg for øje . 

De euforiserende stoffer var blevet fundet i hendes besiddelse  ved ransagning  af hendes lejlighed den 11. oktober 2017 i Gråsten. 

Ved ransagningen hos kvinden,  blev der  også fundet en notesbog med forskellige fornavne med noteret beløb ud for navnet derudover blev der fundet og konfiskeret pølseposer i et større antal samt en grensaks.  Politiet beslaglagde der udover  en mobiltelefon  hvor  politiet havde  ladet foretage udlæsning af telefonnumre og SMS beskeder,  der var sendt og modtaget på mobilen. Listen blev fremlagt i retten.  Ransagningen var blevet foretaget  efter en anmeldelse om salg af stoffer fra lejligheden. Og politiet havde en narkohund med på opgaven, som fandt hash´en forskellige steder placeret  i lejligheden.


Kvinden, som har lidt af sklerose, igennem mange  år, erklærede sig skyldig i besiddelse af  hash´en og amfetaminen, men det var  alt sammen til eget forbrug og  ikke til videre salg.   
Hun forklarede, at hun  brugte hash´en, som smertemiddel.  Og den store mængde, som hun var i besiddelse af, var kun indkøbt, fordi hun på den måde kunne få den billigere. Hun forklarede, at hun brugte ca. 3. gr. om dagen. Og hun havde indkøbt hashen til 20 kr. grammet.  Under afhøringen af den anklagede,  kom det flere gange til lidt mundhuggeri med den kvindelige anklageren  fra Syd og Sønderjyllands politi. Ikke mindst da der blev spurgt ind til SMS beskeder sendt til den anklagede, som ifølge anklageren ,den tiltalte  ikke  havde  svaret på.  Den tiltalte mente at politianklageren havde udeladt hendes SMS svar.

 Under afhøringen  om notesbogen, fremkom flere forklaringer på  beløbene ved de forskellige fornavne. Nogle af beløbene hidhørte  fra ludo og  kortspil, andre fra afbetaling på køb af biler hos den anklagedes afdøde  ægtemand, forklarede den tiltalte. Et større beløb stammede fra salg af en ”ellert” og andre fra lån til familiemedlemmer, beløbene svingede fra et halvhundrede  kroner og op til tocifrede tusinder.  Der forekom her flere misforståelser imellem SSP anklageren og den tiltalte, måske fordi notesbogen ikke blev fremlagt  in natura, men blev dokumenteret  ud fra optagne billeder af siderne i bogen. Den anklagede mente at der var byttet om på siderne, andre manglede.  Pølseposerne fortalte den anklagede var til at opdele hash´en  i dags portioner, så hun ikke kom at til tage for meget.

Den anklagede  havde i perioden forud for ransagningen, været i gang med afsoningen af en tidligere dom med fod lænke.  Men var færdig med afsoningen da ransagningen blev foretaget.


Anklageren:
Under proceduren plæderede anklageren fra Syd og Sønderjyllands politi for, at det var bevist, at den anklagede havde anskaffet hash´en med videreslag for øje, samt det var usandsynligt, at man har liggende  til flere måneders forbrug. Og forklaringerne om notesbogen, om de forskellige beløb, lød lidet sandsynlig.  Endvidere mente anklageren at  SMS beskederne tydede på salg bl.a. den ene særligt :Vi har mønt til to. Anklageren krævede 60 dages  ubetinget fængsel til den  anklagede, der tidligere er dømt 3 gange for tilsvarende. Sidste dom i  maj 2017. 

 Forsvareren:
Forsvarer advokat  Ib Gorm Pedersen, Middelfart,  plæderede for at hans klient  kun havde brugt hash´n til sig selv  og kun havde indkøbt den store mængde for at kunne købe billigt muligt og bl. a .  at sikret sig, at den store mængde  blev fordelt i poser så hun ikke fik brugt for meget i det daglige. Og krævede frifindelse for salget af hash´n.

Dommen:
Den tre mand store domsmandsret trak sig tilbage for at  votere sagen og kom tilbage i retssalen  20 minutter senere med dommen: Thi kendes for ret tiltalte idømmes  60 dages ubetinget fængsel.
Dommen blev afsagt af en enig domsmandsret. Og den havde lagt vægt på  mængden af stoffer, notesbogens optegnelser samt SMS beskederne og alle  tre ting vinder om  at stofferne skulle videre overdrages (sælges) .

Den dømte modtog dommen:

Efter samråd med sin forsvarer modtog kvinden dommen på stedet.

 P.S.
Rum optage systemet til referatet, var ikke kommet op at køre,  inden forhandlingen gik i gang imod kvinden, så dommeren tog selv referat af forhandlingen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar