torsdag den 12. april 2018

Chefredaktør Gunnar Hattesen tabte i Pressenævnet til IP Thorben

Gunnar Hattesen med ryggen til og  I.P. Thorben




GRÅSTEN: Chefredaktør Gunnar Hattesen  får  kritik af  Pressenævnet omkring  artiklen i Gråsten Avis   som omtalte   I.P. Thorben´s to virksomheder. Pressenævnet fandt, at den påklagede omtale indeholdt udsagn, der kunne være skadelige eller krænkende for personen og virksomhederne. Nævnet udtalte derfor kritik af Gråsten Avis for ikke at give klagerne mulighed for at kommentere beskyldningerne i sammenhæng med, at de blev fremsat.


Derfor er  Gunnar Hattesen blevet pålagt at bringe følgende i Gråsten Avis:
   
Pressenævnet kritiserer Gråsten Avis  
Nævnet kritiserer Gråsten Avis for manglende forelæggelse af kritiske udsagn. 
I to artikler i november måned 2017 omtalte Gråsten Avis [Klager 1] og hans virksomheder [Klager 2] og [Klager 3]. I den ene artikel blev [Klager 1] og hans virksomheder kritiseret for forretningsmetoder, som ramte andre lokale restauratører på deres levebrød. I den anden artikel blev [Klager 1] kritiseret for at have koordineret et kritisk indlæg om partiet Venstre med Det Konservative Folkeparti.  [Klager 1], [Klager 2] og [Klager 3] har klaget til Pressenævnet over beskyldningerne i de to artikler.  Pressenævnet finder, at begge artikler indeholder udsagn, der kan være skadelige, krænkende eller virke agtelsesforringende. Nævnet udtaler derfor kritik af Gråsten Avis for ikke at give klager mulighed for at forholde sig til beskyldningerne og besvare dem i sammenhæng med, at de blev fremsat.   Pressenævnet har pålagt os at bringe ovennævnte meddelelse. Hele kendelsen fra Pressenævnet kan læses på pressenaevnet.dk”
............................................................................................


PS.

Gråsten Avis har overordnet anført i sit svar til pressenævnet, at I.P. Thorben´s klage ikke vedrører brud på de presseetiske regler, men at der i givet fald er tale om en straffesag. Pressenævnet har således ikke kompetence til at behandle sagen, hvorfor klagen bør afvises. Gråsten Avis har endvidere bemærket, at avisen anser det for misbrug af Pressenævnet, at han har fremsendt en klage til nævnet uden først at forsøge at få bragt et læserbrev eller et genmæle i avisen som modsvar til avisens kritik.  

Tilføjelse:

IP Thorben (Thorben G. Jensen)  Det gamle Rådhus har udtaltsig  i en pressemeddelelse  at han  håber, at afgørelsen kan bane vej for et bedre samarbejde blandt de erhvervsdrivende i Gråsten samt:
”Sidste sommers uoverensstemmelser og efterfølgende hetz mod min virksomhed har ikke kun været skadelig for os, men for Gråsten og byens omdømme generelt. Lad os se fremad og arbejde for Gråsten, så vores eget lille kongerige igen kan komme på Danmarkskortet for de gode traditioner og den sønderjyske charme.”

Red.  kommentar:
Man kan jo spørge: Var det samarbejde at modarbejde et arrangement ved at sænke prisen på Øl til en urealistisk pris?  Men samarbejdet skal åbenbart kun gå den ene vej, når man samarbejder  med IP Thorben?


I.P Thorben udtaler sig videre i meddelelsen: At han håber, at afgørelsen kan bane vej for et bedre og bredere samarbejde blandt de erhvervsdrivende i Gråsten.

Byen er fuld af ildsjæle, som frivilligt yder en kæmpe indsats for at skabe arrangementer, viderebringe traditioner og opretholde liv i byen. Det vil jeg rigtig gerne støtte op om. Desværre oplever jeg ofte, at Gunnar Hattesen skaber personlig splid og bremser Gråstens udvikling samtidig med, at han favoriserer enkelte af byens erhvervsdrivende. Det er dræbende for erhvervslivet og de nye initiativer. Jeg har erfaret, at Gråsten Handelsstandsforening er stærk, og at Gunnar Hattesen har bevæget sig op i toppen af et hierarki, som ingen tør gå imod, af frygt for at blive skydeskive i den næste shitstorm.”

Red.  Kommentar:
Når man udtaler at man ønsker samarbejde, skal man nok ikke straks fare i blækhuset og svine den anden samarbejds partner  til,  det hele lyder nærmest som en krigserklæring  mod Gunnar Hat.

Vi følger løjerne i Hønsegården......

 


 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar