fredag den 9. februar 2018

Indtagelse af euforiserende stoffer kombineret med bil kørsel, endte i anden kriminalitet





RETSSAG: En  mand midt i tyverne fra Vojens området , var  ved retten i Sønderborg anklaget for Biltyveri, tyveri , hæleri og salg af  euforiserende stoffer, kørsel uden sikkerhedssele,  kørsel i påvirket tilstand, samt flere gange  kørsel uden besiddelse af kørekort, som han  ved tidligere dom, var frakendt i 10 år.  
Senioranklager Heidi Colbæk fra Syd og Sønderjyllands Politi krævede 5 mdr. fængsel, som skulle lægges oven i en tidligere dom på 7 mdr. fængsel, samt  10 års perioden fra frakendelse af kørekortet forlænget  med 10 år fra dato. Samt bøde for uden sele kørslen og betaling af  et erstatningskrav på godt  6.312 til et skadelidt ophug, hvorfra der var blevet stjålet 2 biler.

Forsvarsadvokat Mads Kjær jensen, TVC Advokatfirma, Kolding, gjorde for sin klient  gældende. At  fordi den tiltalte var blevet pågrebet med stoffer og en vægt samt poser til at fylde det på, var det ikke bevist at den tiltalte ville sælge det videre. Og mente at 3 til 4 mdr. var en rimelig straf, og at frakendelsen af kørekortet skulle løbe fra november 2017, hvor en tidligere frakendelse var blevet pådømt.


Den anklagede var under hele retssagen, villig til at svare på  spørgsmål fra anklager Heidi Colbæk  og dommer Henriette Frölich.  Og forklarede hvordan det var kommet til de mange forhold, hvor det ene var et brugstyveri  af bil fra Vojens Autoophug, tyveri af letmetal fælge i Tinglev og påkørsel af  politibilen da han blev anholdt, med stoffer i bilen. 

Biltyveriet fra Vojens Autoophug havde han  foretaget sammen med en ven, som også afgav forklaring i retten som vidne. 
Han har også en sag kørende ved retten, hvor dette biltyveri  indgår, som han har appelleret til en højere instans. Men han var alligevel villig til at fortælle om tyveriet af bilerne, som han forklarede var hans ide.  

Den tiltalte er blevet straffet fem gange  siden 2009, hvor han første gang kom i  kontakt  med retssystemet, denne gang var straffen også for salg af euforiserende stoffer, som også  helt eller delvis indgik i de øvrige fire domme, hvor bilkørsel i påvirket stand også er en væsentlig bestanddel for dommene.
Den anklagede forklarede at han meget gerne vil ud af sit misbrug. Og for tiden kom han  regelmæssigt på et misbrugscenter for afvænning.Men han var arbejdsløs.

Dommen:
Retten fulgte i store træk den anklagedes forsvarer Mads Kjær  Jensen´s  straf ønsker og idømte den  tiltalte 4 mdr. tillægs  fængsel og 10 år´s frakendelse  for generhvervelse af kørekort fra november 2017. Og han skal betale erstatnings kravet  il Vojens Autoophug.  Den dømte modtog dommen efter samtale med sin forsvarer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar