tirsdag den 10. oktober 2017

Den ikke helt varme og tørre sommer kunne ikke slå bunden ud af sommerhus-udlejnings markedet, som endte med en beskeden stigning i udlejningen.




FERIEHUS-UDLEJNING: En opgørelse over udlejning af danske feriehuse, igennem danske bureauer, foretaget af Danmarks Statistik, viser, at der i  2017  fra januar til og med august er en beskeden stigning på 0,6 procent, set i forhold til perioden i 2016,  på trods af den udskældte danske sommer.  


At der er sket en stigning, skyldes primært at danske lejere, har øget deres leje andel af overnatningerne i sommerhuse med hele 7 procent i forhold til 2016. Udlejningen til udlændinge er faldet med 1,7 procent. Den samlede udlejning er på 13,886 millioner udlejninger fra jan til august  heraf står danskerne for de  3,79 millioner eller 27 procent af den samlede udlejning. En stigning i andelen  på knap 1,6  procent set i forhold til 2016 i samme periode.





Turist servering ved Det gamle Apotek i Gråsten
De flittigste lejere af feriehuse er forsat tyskerne med 8.281 millioner udlejninger. Dette er et lille fald i forhold til 2016 på  godt 1,5 procent.  Tyskerne står for 59 procent af den samlede udlejning.  Ser man isoleret på udlejningen til udlændinge er andelen hele 82 procent.  På anden pladsen kommer Norge med   7,5 procent andel, Holland på en 3. plads med  4,1 procent andel,  Hollænderne var sammen med svenskerne de eneste der havde en stigning i leje af feriehuse. Hollænderne6,4 procent på   og svenskern på 2,4 procent. 


Så det kan nok ikke påstås,at vejret eller grænsekontrollen kunne slå bunden ud af sommerhus udlejningsmarkedet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar