søndag den 8. oktober 2017

Bunke bryllupperne på Det gamle Rådhus – er det måske hjælp til fifleri?




GRÅSTEN: De kommer der i hobetal, hver fredag, tyske biler som er belæsset med giftelystne par. 
Bilnummerpladernes bogstaver   fortæller, at flere har rigtig mange  kilometer bag sig. Og man behøver heller ikke  den store etniske hersteds bestemmelses eksamen, for at skue, der ikke er tale om, efter udseende, flertallet  tyskere. Mange er ret mørklødet, andre lidt skævøjede , atter andre ligner menneske typer vi på tv, har set  krydse EU-grænsen  til Balkan, til Italien , til Grækenland  og det  man taler mindst  er tysk.
  
Hvad er formålet med denne kommune assisterede og attesterede  bryllups industri, her midt i Gråsten hver fredag?  Er det indgåelse af giftermål som ikke ville  kunne indgås i Tyskland? . Er det omgåelse af langt strengere formælingsregler  hos vor sydlige nabo? 
Eller gør   Sønderborg Kommune blot en god gerning? Eller medvirker man blot af uvidenhed, til at omgå tyske regler?  Hvordan ser man i Tyskland på denne grænseoverskridende formæling af i flere tilfælde, synligt  meget ulige partnere.

Burde Sønderborg Kommune være meget mere tilbageholdene med at  medvirke til sådanne formælinger?
Eller indgår her et økonomiske aspekt for kommunen ind. Det er ikke min opfattelse, at nogen  i Gråsten er blevet  meget rigere af denne grænseoverskridende formælings trafik hver fredag i  midtbyen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar