mandag den 25. september 2017

En vælgerlussing, som fru Merkel ikke rigtig vil erkende




VALG: Fru Merkel og CDU/CSU  tabte 20 %   af de 41,6 % af de vælgere,  som stemte på partiet ved forbundsdagsvalget i 2013, og endte på  33 procent  af de afgivne stemmer. Socialdemokratiet  fraskrev sig på valgnatten regeringssamarbejdet med fru Merkel og vil gå i opposition for at slikke sårene efter et tab af vælgere  også på 20 procent af de vælgere som stemte på partiet ved sidste valg i 2013. De store vindere FDP med 10,5  men mest  AFD, som gik fra 4,7 procent af stemmerne til 12,6 -  2,6 gange det resultatet (4,7%) som partiet opnåede i 2013, men dengang ikke kom i Forbundsdagen på grund af 5 procent spærregrænsen.


 Hvis vi havde en lignende spærregrænse i Danmark  ville hverken De Radikale, De Konservative, SF eller Alternativet have  været at finde i Folketinget efter sidste valg i  juni 2015. Men vi har  en spærregrænse på 2 procent. 


Nu er Fru Merkels eneste mulighed for at blive siddende, som Forbundskansler en  koalitions aftale med FDP og De Grünen/B90. Men det skal hun nok få hen MUTTI – verden er jo så urolig omkring os som hun  siger, igen og igen, men glemmer måske  også at sige hun selv har bidraget til  den indre uro i Tyskland , med hendes enestående Wir schaffen Dass flygtninge politik. Som har givet Danmark en grænsekontrol mod Tyskland, for at hindre uønskede personer i at komme over grænsen til Danmark, som vader  ukontrolleret rundt i Forbundsrepublikken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar