fredag den 22. april 2016

Om og udbygningen af Gråsten Plejecenter til 48 boligere, sættes måske på vågeblus for en tid…

Gråsten Plejecenter fra Sildekule siden




GRÅSTEN: Ved økonomiudvalgets møde den 27. april skal udvalget tage stilling til forvaltningens indstilling, at    prækvalifikationen annulleres   i forbindelse med om og tilbygningen af Gråsten Plejecenter på Kystvej.
Årsagen er, at forvaltningen i Sønderborg Kommune i første omgang havde overset, at  de plejeboliger, som allerede er opført, er opført med  støttede lån ad  to omgange ( 1997 og i 2000). Og det derfor ikke vil være muligt at belåne dem  yderligere til ombygningen, med støttede lån, og huslejen i så fald stige fra 8.558 kr. pr. måned til i alt 13.737 kr. pr. måned for 1,5-rums bolig.  

 Forvaltningen mente at havde fundet en smutvej i almenboliglovens § 11 stk. 6. en undtagelses bestemmelse  og havde ansøgt om dispensation i Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet. Men det blev et nej med begrundelsen , at undtagelsesbestemmelsen ikke kan anvendes til ombygning af Gråsten Plejecenter, hvor alle boliger i forvejen er opført som almene boliger med støttede lån. Centret har nu 36 boliger.
Forvaltningen vil nu have økonomiudvalgets godkendelse til at udarbejde et nyt projektforslag

Ingen kommentarer:

Send en kommentar