onsdag den 27. april 2016

En 49-årig mand fra Sønderborg blev i dag ved Retten i Sønderborg dømt i en stor sag om menneskesmugling.





MENNESKESMUGLING: Den 49-årige Khaled Ahmed Jomar, som har syriske rødder, har under hele sagen nægtet på nogen måde at have været en del af organiseret menneskesmugling. Retten valgte imidlertid at se bort fra mandens forklaring og fandt det bevist, at den 49-årige havde hjulpet 79 personer med at rejse ind i Danmark.

Retten fandt det bevist, at den 49-årige havde fået betaling for det, og at indsmuglingerne havde været af systematisk og organiseret karakter.

Derfor fulgte retten anklagemyndighedens påstand og dømt ham efter straffelovens § 125a, der er bestemmelsen om menneskesmugling under særligt skærpende omstændigheder. Han blev desuden dømt for forsøg dokumentfalsk og personelfalsk ved at have været i besiddelse fotos af ægte og falske pas og idkort.

Retten valgte at idømme han en straf på tre år og tre måneders fængsel.

Den 49-årige fik også konfiskeret et beløb på ca. 30.000 danske kroner, 1000 euro og 900 dollars, som retten fandt bevist var udbytte fra menneskesmuglingen.


Sagen er set i forhold til antallet af indsmuglede - en af de største, Syd- og Sønderjyllands Politi har haft, og den har krævet et meget omfattende efterforskningsarbejde af UKA, Udlændingekontrolafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sagen kort.

Den danske efterforskning startede, da tysk politi under en efterforskning af systematisk og organiseret menneskesmugling stødte på den 49-åriges navn under efterforskning af bagmænd i Italien og Tyskland. UKA gik på denne baggrund i gang med blandt andet at indhente større mængder af teleoplysninger. Efterforskningen blev løbende foretaget i et samarbejde med tysk politi. Den viste, at et stort antal personer var blevet smuglet over den dansk/tyske grænse i perioden fra april 2014 til marts 2015.

Den 49-årige mand blev anholdt af en civilpatrulje den 11. marts 2015 i færd med at smugle en statsløs palæstinenser over den dansk/tyske grænse. Den 49-årige blev dagen efter varetægtsfængslet og har siddet fængslet under hele forløbet.

Dom blev afsagt i dag i Retten i Sønderborg og efter dommen blev den dømte varetægtsfængslet af hensyn til retshåndhævelsen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar