søndag den 24. april 2016

Kendt barnefødt gråstener død..





Anne Wolden-Ræthinge,  kaldet NINKA døde fredag.


GRÅSTEN: Ninka- journalist og forfatter,   boede sine første år på Gråsten slot, hvor hendes far Hans Povl Emil Ræthinge (døde i 1976) havde en tjenestebolig,  han var kriminalassistent , ved  politiet i Gråsten, som havde station på slottet. Og nogle  medarbejder  havde tjenebolig samme sted  Men denne idyl blev brat afbrudt, da kronprinsesse parret i august 1936 ( Frederik og Ingrid) modtog Graasten Slot, som folkegave – en  benyttelses ret til slottet.  
Fra  boligen på Slottet flyttede familien Wolden-Ræthinge til Konkel  i Gråsten og herfra gik Anne Wolden-Ræthinge i børnehave hos fur Schrøder hvor hun i sine erindringer  fortæller om kokasserne på ringriderpladsen som hun gik hjem over fra børnehaven. Senere flyttede familien til Rinkenæs og Sønderborg. Moderen Ellen Margrethe Wolden (døde i 1986) arbejde som toldassistent og fik en karriere inden for told etaten  og blev endog  den første  kvindelig Toldforvalter i Danmark.

Ninka var kendt for sin mangeårige skribentvirksomhed i dagbladet Politiken og for sine mange interviews med og biografier af kendte danskere.  Og modtog i 1974 den danske journalistiske Cavlingpris, for som interviewer og desuden for i fornem "deskriptiv" form at give læserne nyt indblik i den hverdag, vi lever i.

Ninka navnet stammer fra kaninen Ninka Ninus   i Peter Plys.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar