fredag den 1. april 2016

Den 3. æblefestival foregår kun på Gråsten Havnepromenade ...

En af aktiviteterne i 2015 på havnepromenaden var  John fiskemands kar, hvor børn kunne krabbefiske


GRÅSTEN: Gråsten gør klar til sin tredje æblefestival. I år koncentreres den på havnen og i tre dage ved begyndelsen af efterårsferien.

Sidste år kom Gråsten igen med i den traditionsrige æblesejlads på Flensborg Fjord. Det skete i forbindelse med, at foreninger og borgere i området for anden gang holdt Gråsten Æblefestival i efterårsferien.
Nu rører folkene bag æblefestivalen igen på sig og gør klar til den tredje festival med sejladsen og havnen endnu mere i fokus.
Hvor festivalen tidligere har haft centrum på Torvet, bliver det nu havnen, der er basen, og festivalen koncentreres på tre dage op til og i begyndelsen af skolernes efterårsferie. Der bliver åbning af festivalen på havnen torsdag 13. oktober kl. 17.



Om fredagen og lørdagen bliver der telte og boder på havnen, som det kendes fra Torvet og havnen sidste år. Og fredag aften holdes æblesejladsfest med livemusik i et stort telt på havnen.
Lørdag morgen haler de gamle skibe i æblesejladsen trosserne om bord og sætter kursen mod Flensburg, hvor der i weekenden er aktiviteter i anledning af skibene, der er sejlet til med æbler og anden høst fra flere havne i Flensborg Fjord.
Som en helt ny type indslag holdes lørdag på havnen i Gråsten et åbent debatarrangement med kokke og politikere om fødevarer og sønderjysk madkultur. Der bliver også motionsløb for voksne, hvor man kan samle appetit til Det Store Æblekagebord. Og som noget nyt bliver der her holdt bagekonkurrence, hvor alle kan deltage.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar