torsdag den 21. april 2016

Kom med og hør jernspurv, gulspurv, tornirisk, sangdrossel, gransanger, løvsanger på fredag.

Foto: Turleder JESPER TOFFT



BROAGER: Tag med på en  gratis naturvandring ved Kragesand,  på fredag, den 22. april, hvor  turleder Jesper Tofft vil  vise forårets blomster på engene og give mulighed for lytning  til fuglesangen.

Kragesand ligger på sydspidsen af den skønne halvø Broagerland, og er samtidig det sydligste punkt i Sønderborg Kommune. Halvøen er fuld af små naturperler, der nogle gange er meget små – især hvis vi sammenligner med de udstrakte vestsønderjyske naturområder. Rundt langs kysten finder vi små moser, strandenge, naturskove med en rig flora, og så er der havet med marsvin, fugle og fisk.


På strandengene vil vi kigge efter de første engplanter, som er sprunget ud, og planter tilpasset de tørre og sandede overdrev, som f.eks. kornet stenbræk. Vi skal også høre om stedets sjældneste dyr, strandtudsen, som netop i slutningen af april kommer frem fra vinterdvalen, som den har tilbragt nedgravet i jorden. Kommunen har i 2014 anlagt en yngledam til disse tudser.


Deltagerne kommer forbi Skelde Mose, som ligger så lavt, at der må pumpes vand ud i havet ved hjælp af et pumpehus, hvis ikke området skal oversvømmes. Her har der udviklet sig ferske enge og kratskov på sumpet bund.


Selvom fuglesangen først når sin højde i maj, er der – hvis vejret ikke er for koldt – en del fuglesang at høre i anden halvdel af april. Det gælder f.eks. arter som jernspurv, gulspurv, tornirisk, sangdrossel, gransanger, løvsanger og en række andre arter, som vi forventer at høre og måske også se på turen. På havet kan der ligge fuglearter som f.eks. edderfugl og toppet skallesluger.


Tidspunkt: Fredag d. 22. april kl. 10.00. Turen varer ca. 2 timer.

Mødested: P-plads ved Kragesand på sydspidsen af Broagerland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar