torsdag den 12. marts 2015

Fjernvarmen i Gråsten vil låne 30 millioner







GRÅSTEN: Gråsten Varme A/S har ansøgt Sønderborg Kommune om kommunegaranti på 30 millioner til udbygning af fjernvarmeforsyningen til Egernsund. Kommunen tager 300 tusinde i stiftelsesgebyr og  300 tusinde årligt (1 procent årligt i provision)

Direktør i Gråsten Varme A/SPeter Mikael Kjer


De 30 millioner er nødvendige, skriver fjervarmeselskabet, for at kunne forsyne Egernsund med fjernvarme. Der skal  først etableres en transmissionsledning fra det eksisterende fjernvarmenet i Gråsten via Ulsnæs. Herefter skal der bores under vandet til Egernsund. Og  siden hen skal er udlægges et forsynings net i hele Egernsund så alle godt 650 boliger og erhverv kan få mulighed for at tilslutte sig fjernvarme  Fjernvarmen skriver, at de er   færdige med planlægningsfasen og Kystdirektoratet behandler i øjeblikket deres  ansøgning om at bore under vandet til Egernsund.
 
Der skal ikke investeres yderligere i  Fyr og  solvarmepaneler, da det bestående anlæg på Sønderborg Landevej i Gråsten, med 19.000 m2 solfangeranlæg og en 12MW halmkedel, skulle tilstrækkelig til at forsyne Egernsund med, skriver Gråsten Varme A/S i sin ansøgning til Sønderborg kommunen.
Ansøgningen bliver behandlet på Økonomiudvalgets den 18. marts 2015-03-12