onsdag den 25. marts 2015

Gråsten Sejlklub var temaet på generalforsamlingen i Dansk Sejlunion





GRÅSTEN: Gråsten sagen ( udsmidning af et medlem  ) fyldte meget på  generalforsamlingen, Dansk Sejlunion der fandt sted  på Scandic Bygholm Park i Horsens, lørdag den 21. efterfølgende  udtaler formanden Hans Natorp: På den ene side har vi en masse engagerede, frivillige kræfter i Gråsten, for hvem sagen handler om at skabe en sejlklub med de bedst mulige rammer for klubbens medlemmer. En på alle måder rigtig og sympatisk indstilling. På den anden side har vi ”idrættens grundlove”, der regulerer basale medlemsrettigheder i foreningslivet.    Gråstensagen trækker store veksler på alle involverede parter – og det er ulykkeligt, at det indtil nu ikke er lykkedes at finde en brugbar løsning. Som sagen står, er det eneste konkrete holdepunkt i sagen, at der foreligger en kendelse fra DIF-idrættens Højeste Appelinstans. En kendelse, der skal respekteres. Det kommer vi ikke udenom. Det svarer til, når der falder en dom i Højesteret – den er heller ikke til diskussion.
Derfor er Gråsten Sejlklubs bestyrelse, gået i gang, efter fristens udløb, den 19. marts 2015, for en suspension  af klubben fra medlemskabet af Dansk Sejlunion, med at finde en løsning. Ifølge JV, har klubben fået ny frist til den 1. maj 2015.

Relateret artikel: http://graasten-nyt.blogspot.dk/2014/03/hvem-bestemmer.html




Dansk Sejlunions  forslag til vedtægter for medlems klubberne:

I øvrigt kan bestyrelsen ekskludere et medlem, når særlige forhold giver anledning dertil. Bestyrelsens beslutning herom kræver dog, at mindst 2/3 af bestyrelsens medlemmer har stemt for eksklusionen.

    Vedkommende skal, inden bestyrelsen træffer sin afgørelse, have haft lejlighed til at fremføre sit forsvar, og han kan kræve at spørgsmålet om eksklusion afgøres på den førstkommende ordinære generalforsamling, men dette har normalt ikke opsættende virkning. I alle tilfælde, hvor en eksklusion skal be-handles på en generalforsamling, har vedkommende medlem krav på at få meddelelse herom senest 3 døgn, før generalforsamlin¬gen afholdes, ligesom han har adgang til denne med ret til at for¬svare sig. Spørgsmålet om eksklusion skal optages som et særskilt punkt på dagsor¬denen.

    Generalforsamlingens beslutning om eksklusion kræver samme majoritet, som ved ændring af klubbens vedtægter.

    Et medlem, der er ekskluderet i henhold til en generalforsamlingsbeslutning, kan kun optages som medlem ved en ny general-forsamlingsbe¬slutning. Her kræves samme majoritet som ved beslutning om eksklusion.