fredag den 13. marts 2015

En halv million Kommunal støtte til Gråsten området





GRÅSTEN/ Sønderborg: Det videre arbejde med at styrke bosætning og turisme i Gråsten-området har fået en vitaminindsprøjtning i form af 500.000 kr. fra Sønderborg Kommune. En netværksgruppe skal føre arbejdet videre.
Gråsten Forum – har fået udarbejdet en masterplan, som udstikker målsætninger for en positiv udvikling og metoder til, hvordan en sådan udvikling kan opnås.
Målene er udtrykt i to strategiske fokusområder, nemlig øget bosætning og øget turisme. Der er ligeledes formuleret to fyrtårnsprojekter

1.       Opgradering af Ahlmannsparken til et kultur- og multihus og
2.       Opgradering af slotsgartneriet ved Gråsten Slot til et besøgscenter med formidling om Gråsten-æblet og den nære relation til kongehuset som omdrejningspunkter.

 På tværs af de to målsætninger og fyrtårne mener Gråsten Forum, at der er brug for en målrettet branding og synliggørelse af Gråsten-området.

Stephan Kleinschmidt foto sl.p
 Medlemmer af Gråsten Forum har besøgt os på udvalgets møde i februar og givet os status på projektet, og vi synes, det er en virkelig god indsats, der ydes. Derfor har vi besluttet at støtte det videre arbejde ved at bevilge 500.000 kr. På den måde bliver det muligt for kommunen at bistå med ressourcer i en netværksgruppe, som skal arbejde videre med at implementere masterplanen og konkret støtte bl.a. videreførelse af Æble-Festivalen. Den blev  gennemført med succes sidste år og kan udvikle sig til en rigtig god, årlige begivenhed til glæde for både lokale og turister, siger formand for udvalget for kulturel og regional udvikling, Stephan Kleinschmidt i forbindelse med udvalgets beslutning om at bevilge pengene.