onsdag den 18. marts 2015

Det store Gigthospitals tyveri..

Carl  foto. Regio Syd


Det store Gigthospitals tyveri..

Der var engang en regionsformand ved navn Carl, som drev sin egen hyggelige sygehusregion. Det gik rimeligt i mange år, hvor hospitalerne i regionen, behandlede de syge  og gjorde dem raske, jo det fungerede  godt, for hospitalerne var fordelt udover hele regionen, man kunne blive behandlet nærved  hvor man boede og få besøg af sine kære. 

Men, som i alle gode eventyr, kommer der altid en fæl heks, her kom den i form af et regeringsønske, fra  Carl´s  gode  ven, Løkke, som altid var velklædt og i god form til  at kunne udfylde, det på partiets regning indkøbte tøj : Behandlingen af de syge skulle ifølge Løkke-forslaget nu forgå på såkaldte få AKUT hospitaler. Som skulle ud-bygges i regionerne.

Sønderborg-Åse-Foto sdb. Komm
Og det blev startskuddet til den store  ”sygehus kamp” om hvor det nye store flotte og med mange mennesker bemande  supersygehus i SYD  skulle placeres. Ja – der blev ikke altid kæmpet med de fineste bandager og midler, men i krig er alle kneb  lovlige. På et tidspunkt så det så ud til  at Carl have tabt kampen om, hvor han ønske placeringen – som  var AABENRAA. Sønderborgs ÅSE, bragte sågar Gråsten i ind i kampen om placeringen af det nye store AKUT hospital syd, efter hun havde fejret sammen med øvrige Byrådsmedlemmer, at det skulle  ligge i Sønderborg.  
Sejrsdansen  af Aase........

Direktør  Lene foto Gig.f.


Men  CARL snørede dem alle, han fik strikket en korridor aftale, i nattens mulm og mørke sammen, hvor både Odense og Svendborg blev involveret. Så Sønderborg sad sure tilbage, med muligheden for et stort TOM sygehus, som  det eneste der var tilbage af  byens stolthed - Det  flotte fire tårnede  hospital. Men Carl  fik øje på Gigthospitalet i Gråsten. Han kom i tanke om, at han havde  en klemme på gigten, da det var regionen, som via tilskud og køb, holdt gang i gigtforretningen. Så Carl   kontaktede Gigt-Lene, og  de blev enige om,  at arbejde på at flytte det gamle hæderkronede og velfungerende  Chr. den X Gigthospital i Gråsten til Sønderborg med behørigt økonomisk pres. Gigtforeningens Gigt-Lene  søgte fondsmidler til hjælp til flytningen og Carl arbejde på at forbedre forholdet til Sønderborg via udsigten til gigten.   Og ligesom Carl, nu søger nye udfordringer, - som Løkkes sekundant, så går kabalen op, der er indgået en aftale om at flytte gigthospitalet ind på en 10 års kontrakt i det det tomme Sydtårn i 2017. 

Sønderborg blev ikke europæisk kulturhovedstad, med blot hæler der i samarbejd med en skrupelløs tyveknægt, Carl-  stjal Gigthospitalet fra borgerne i Gråsten.  - Snip snap snude  er så den historie måske ude? Neej ikke helt for Åse´s  efterfølger Erik ,  har nu fået øje på Rådhuset i Gråsten, hvor der også arbejder  65 kommunalt ansatte, og det ka vi ikke ha! , så han har sat Rådhuset i Gråsten  på salgslisten….  Eventyret forsætter – nu  under titlen  Sådan får vi tømt midtbyen, for kommunale arbejdspladser.