tirsdag den 8. april 2014

Spejderne glæder sig til Spejdernes Lejr


Lokale spejdere mødtes forleden for at vise deres glæde over at kunne invitere 40.000 spejderkammerater på besøg i 2017. Med på billederne er tunesiske spejdere, der i øjeblikket er på besøg hos deres danske venskabsgruppe, KFUM spejderne i Dybbøl. De glæder sig til at komme igen i 2017. Foto: Kim Toft Jørgensen


Pressemeddelelse Sønderborg Kommune skrevet af  journalist Henriette Pilegaard.


Efter 2017 vil alle spejdere vide, hvor Sønderborg er, uanset om det er her i landet eller internationalt.
Sådan siger Jørgen Aaskov, spejderleder i KFUM Dybbøl og chef for distriktet Nydam. Han er en af de spejderledere i Sønderborg, som har medvirket til Sønderborg Kommunes ansøgning om Spejdernes Lejr 2017, og som nu kan juble over, at Sønderborg kom helt i mål med ansøgningen i et felt, der lagde ud med 20 af landets kommuner.
I 2017 bliver det anden gang, at de fem spejderkorps i Danmark holder en fælles lejr. Første gang var i Holstebro i 2012 med ca. 38.000 spejdere. Og i 2017 – i den sidste uge af juli - ventes mindst 40.000 spejdere, hvoraf måske 6000 vil komme fra andre lande.
- Da vi sad rundt om det afsluttende lejrbål i Holstebro, talte vi om, at hvis der skulle være sådan en lejr igen, så måtte det gerne blive i Sønderborg. Vi har meget at byde på med natur og friluftsliv, siger Jørgen Aakov. 
 
Der bliver helt sikkert tunesisk besøg ve d Spejdernes 
Lejr i Sønderborg i 2017, bedyrer spejderleder hos 
KFUM i Dybbøl Jørgen Aaskov, til venstre, og ”Slim”, 
Ben Khelifa, fra venskabsgruppen i Tunesien. . 
Foto: Kim Toft Jørgensen
Også tunesisk glæde
KFUM i Dybbøl har i disse dage besøg af sin venskabsgruppe fra Tunesien, som også var med på lejren i Holstebro.
- Det er meget spændende, at der bliver holdt en stor lejr i Sønderborg. Vi vil meget gerne komme. Det gjorde stort indtryk på at os at være med i Holstebro, og der blev stiftet mange venskaber. Mange af vores spejdere – også de helt unge – er jævnligt i kontakt med spejdere her fra Dybbøl på Facebook eller Skype, fortæller den tunesiske spejderleder ”Slim” - Ben Khelifa, der kommer fra byen Hamman-Lif, der ligger tæt på hovedstaden, Tunis.
KFUM-spejderne fra Dybbøl har også været på besøg i Tunesien.
- Det skabte rigtigt meget opmærksomhed. Det betød, at vi fik en del nye spejdere, fortæller Slim.




Brug for alle
I Sønderborg er det også håbet, at den internationale lejr – jamobree – på hjemmebanen vil give ekstra gnist til spejderbevægelsen.
- Det kan motivere vores unge spejdere til at holde fast i at være spejdere, og at de bliver i området og trækker flere unge til. Det er vigtigt, for de er fremtidens ledere, siger Jørgen Aaskov.
Sammen med de øvrige spejderkorps i Alssund-området glæder han sig til at udvikle aktiviteter for spejderne i samarbejde med lokale foreninger og virksomheder.
- Vi ser et stort potentiale i et stærkt lokalt samarbejde, både i årene op til lejren og på selve lejren. Når vi som spejdere har en stor opgave foran os, så trækker vi på alt vores netværk. Det får vi brug for nu. Der skal hjælpende hænder til for at få sådan en lejr til at fungere, udtaler Jørgen Aaskov sammen med Kirstine Kløcher Christensen, der er chef for Dybbøl Divisionen i Det Danske Spejderkorps.
Det er tydeligt, at en lejr som Spejdernes Lejr, forstår man næsten ikke, før man har set det selv. De, der har oplevet det, er dybt imponerede over at se, hvordan spejderne ankommer og på en enkelt dag får de rejst en hel by med 10.000 telte, spiseborde og kæmpe tårne af rafter, supermarkeder, rådhus, politistation og alt det andet. Det bliver stort.