onsdag den 9. april 2014

1880 borgere får hver ekstra rengøring for 1595,74 ører





Seniorudvalget har netop i dag godkendt, at tre mio. kr. anvendes til en ekstra årlig rengøring a tre en halv time hos 1880 borgere.


DEN KOMMUNALE VERDEN: Sønderborg Kommune har fået 16,3 mio. kr. fra staten til en ekstra indsats på ældreområdet. Tre mio. af kronerne vil blive brugt til ekstra rengøring. Indsatsen giver sidegevinster i form af øget beskæftigelse og mindre sygefravær hos plejepersonalet.

Forvaltningen har på baggrund af det nuværende serviceniveau vurderet, hvem der ville få mest gavn af ekstra rengøring. Målgruppen er ældre med en varig funktionsnedsættelse. Ældre, som kun er bevilget midlertidig hjælp eller hjælp til personlig pleje, er ikke kommet i betragtning. I alt er der udpeget 1880 borgere, som tilgodeses med tre en halv times ekstra rengøring hver i 2014.


Preben Storm  (Arkivfoto)
Preben Storm (Arkivfoto)
- Jeg synes, det er rigtig godt, at vi med denne pulje får mulighed for at give et løft hos nogle mennesker, som jeg er sikker på vil skønne på det. Samtidig falder indsatsen ned som en appelsin i vores turban på et tidspunkt, hvor vi i forvejen har valgt at sætte fokus på hygiejne – både i børneinstitutioner, på skoler og blandt ældre. Vi ved, at hygiejne har stort betydning for den almene sundhed. Vi kan jo ligefrem registrere, at øget hygiejne giver mindre sygefravær i forvaltningen, siger formand for seniorudvalget, Preben Storm (S) Rinkenæs

Den ekstra rengøring leveres af den godkendte kommunale eller private leverandør, som borgeren i forvejen har valgt. Men leverandøren kan indgå aftale om, at den ekstra rengøring udføres sammen med en ledig, som Jobcentret anviser. Det ville jo være en rigtig fin sidegevinst til den fordel, som vore ældre får, slutter  Preben Storm.

Leverandørens personale og den ledige vil med andre ord udgøre et rengøringsteam, hvor begge varetager den ekstra rengøring i tre en halv time i det enkelte hjem, således at både den ordinære og den ekstra rengøring klares samtidig.

Den ekstra rengøring udføres i forlængelse af den rengøring, som borgeren i forvejen får, og den udføres på én gang. Borgere, der får tilbuddet, vil blive kontaktet, når tiden for den ekstra rengøring nærmer sig – man skal altså ikke selv som borger foretage sig noget.
Den grundige rengøring omfatter de rum, som borgerne benytter i hverdagen – svarende til en ældrebolig på maks. 65 kvm. Tid, der ikke er brugt, kan ikke spares op.