lørdag den 12. april 2014

Socialpsykiatrisk værested på Christiansro, i Gråsten udvider åbningstiden



 
GRÅSTEN: Socialpsykiatriske værested på Christiansro, i Gråsten udvider åbningstiden, i lighed med  de 3 øvrige væresteder i Sønderborg Kommune deres åbning tid kraftig.
Med tre mio. kr. ekstra som der nu gøres godt med kan de fire socialpsykiatriske væresteder i Sønderborg Kommune fra på mandag holde åbent meget længere end hidtil. Og det  fejres med kaffe, kage og små aktiviteter.

Der er nu ansat yderligere 12 medarbejdere. Dermed vil der fremover altid være mindst ét værested i kommunen, der har åbent kl. 14-21. Værestederne uden for Sønderborg har alle åbent fem dage om ugen, mens Vangen på Højvang i Sønderborg har åbent syv dage om ugen året rundt  og alle fire steder er der åbent lørdag og søndag.

Hidtil har de fire væresteder kun haft én halvtids medarbejder hver, og åbningstiderne har været tre-fire timer om dagen på forskellige dage. Det har været svært for brugerne at huske åbningstiderne og dermed bruge dem, når de lå så spredt.
Socialudvalgsformand Niels Ole Bennedsen vil være til stede på Vangen i Sønderborg.

En af de 12 nye medarbejdere er ansat som frivillighedskoordinator og skal arbejde for at inddrage frivillige på værestederne samt skabe brobygning til nærmiljøet, fx de foreninger, der er i lokalområdet.


FAKTA
Åbningstiderne for de socialpsykiatriske væresteder er fra per mandag den  14. april 2014:
  • ·         Vangen, Sønderborg: Kl. 14-21 alle ugens dage
  • ·         Langesøgården, Nordborg: Kl. 14-21 alle ugens dage undtagen mandag og torsdag
  • ·         Kik-Ind, Augustenborg: Kl. 14-21 alle ugens dage undtagen mandag og onsdag
  • ·         Christiansro, Gråsten: Kl. 14-21 alle ugens dage undtagen tirsdag og onsdag
  • ·         Alle ugens dage er også lørdag-søndag

Formanden for socialudvalget i
Sønderborg Kommune,
Niels Ole Bennedsen.



Med den udvidede åbningstid imødekommer vi et stort ønske fra brugerne om at opprioritere området. Dels kan man komme og være sammen med andre i flere timer, og der bliver i langt højere grad mulighed for at iværksætte aktiviteter og for at forbedre det sociale samvær, som knytter sig til aktiviteterne. Vi oplever jo desværre, at flere borgere får psykiske lidelser. Jeg er godt tilfreds med, at vi nu forbedrer tilbuddet – dermed kan vi styrke forebyggelsen og rehabiliteringen, den personlige støtte og de tilbud, som bør findes i forlængelse af afslutningen på et forløb i socialpsykiatrien, siger formanden for socialudvalget i Sønderborg Kommune, Niels Ole Bennedsen.