fredag den 11. april 2014

Sønderborg Fjernvarme slår bremserne i for at forsyne Nordals



Fjernvarme demokrati  i Sønderborg virker, 
hvor Generalforsamlingen gav bestyrelsen 
opbakning til at lukke af for planerne om at 
forsyne Nordals med CO2 neutral varme,
 fra Sønderborg-


FJERNVARME: Så der skal nu  tænkes nyt, for at sikre omstillingen af varmeforsyningen på Nordals til grønne og vedvarende energikilder.  Det skyldes at bestyrelsen for Sønderborg Fjernvarme tirsdag aften fik opbakning fra generalforsamlingen til at trække planerne om en transmissionsledning til Nordals.

Sønderborg Kommunes varmeplan fra 2009 har som mål, at bidrage til Sønderborgs ProjectZero-vision. Med beslutningen i 2012 er Nordals-området nu udlagt som fjernvarmeområde. På det grundlag har Sønderborg Fjernvarme arbejdet med planer om at etablere en transmissionsledning til Nordals, der så kunne forsynes med grøn fjernvarme baseret på geotermi- og affaldsforbrændingsanlægget i Sønderborg.

Fjernvarmen i Sønderborg  er af den opfattelse,  at det ikke er rentabelt at anlægge  en transmissionsledning. Årsagen er, at to væsentlige forudsætninger har ændret sig  siden projektet blev sat i støbeskeen  For det første er varmebehovet på Nordals reduceret væsentligt på grund af især energioptimeringer i områdets virksomheder og nedrivning af boligblokke i Nordborg. For det andet forventer Energistyrelsen, at prisen på naturgas ikke stiger så meget som forventet tidligere. Og derfor er  naturgassen blevet mere konkurrencedygtig som alternativ til fjernvarmen.

Beslutningen betyder,  at Sønderborg Kommune og Sønderborg Fjernvarme nu må finde andre måder, der kan sikre grøn og CO2-neutral fjervarme til Nordals.

Borgmester Erik Lauritzen.(foto sdb.kommune)

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at der ikke er god økonomi i at etablere en transmissionsledning til Nordals, men det må vi tage til efterretning. Vi er i tæt dialog med Sønderborg Fjernvarme og kigger på andre muligheder for at forsyne Nordals med grøn og billig fjernvarme, udtaler borgmester Erik Lauritzen.



Fjernvarmebrugerne i Gråsten, skal til generalforsamling, den 30. april, som denne gang finder sted på
Feriecenter Fiskenæs, om der på denne generalforsamling kommer, forslag  som bestyrelsen  ønsker eller giver opbakning til må  vi afvente  indtil der kommer en annonce i avisen, da dagsordnen endnu ikke er lagt ud på hjemmesiden.