onsdag den 29. januar 2020

Pumperne er slukket.


Solcelleanlægget  ved Sønderborg Landevej



FJERNVARME: Et geotermisk varmeanlæg, som har kostet  godt 180 millioner kroner,  ligger uvirksomt hen i Sønderborg fjernvarmevarme siden december 2018.

Grunden er, at  det vand, som man pumper om og  som har ca 48 grader, ikke kan tilføres undergrunden igen, på grund af et opstået modtryk, så vandet  ikke kan cirkulerer. Og det er nødvendig,  for at kunne udvinde varmen.
 
Fjernevarmedirektøren har derfor valgt slukke for pumperne, så fjernvarme aftagerne  i  Sønderborg og Als området får ikke valuta for den store investering i det geotermiske anlæg. Direktøren forventer at det vil gå op til, endnu  et halvt år inden man har fundet årsagen. 

Og  Sønderborg Varme A/S vil så afgøre hvad man vil foretage sig med anlægget. Men direktøren  Erik Wolff, forventer ifølge JV- at det kommer op at køre igen. 

Anlægget lever ikke varme til borgerne i Gråsten, som får det varme vand fra anlægget på Sønderborg Landevej i Gråsten. Men forbrugerne i Gråsten  er med til at financierer tabet.

Oplysningen om det ikke kørende Geotermiske anlæg, er ikke kommet på Sønderborg Fjernvarmes  nyheder på hjemmesiden endnu, så forbrugerne kan kun læse om ”nyheden” i dags-pressen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar