onsdag den 22. januar 2020

EU bliver vanskelig at reformerer siger Peter Kofod (DF)




Peter Kofod tryllebandt forsamlingen, på Folkehjem i Aabenraa,  med mange anekdoter og den  humoristiske  tilgang til EU parlament. 

AABENRAA: Dansk Folkeparti´s enlige  EU-parlamentariker  Peter Kofod  gav på Folkehjem i Aabenraa, onsdag aften, tilhører fra det sydlige område,  et godt indblik i hvordan det foregår i EU-parlamentet. 

Med bl.a.. de månedlige  flytninger  imellem Bruxelles og Strasbourg. Den enorme papirmølle og den fasttømrede pro EU parlamentarikere skare, som udgør et stort flertal, og  som giver fanden i  oppositionens -EU skeptikernes normale parlamentariske rettigheder.  Og hvordan forretningsordenen gang på gang tilsidesættes. Og adspurgt af en af tilhørerne, om EU var mulig at reformerer inde fra, var Peter Kofod  skeptisk.

 Det er ellers det, som pro EU - partierne som Venstre og Socialdemokraterne fortæller befolkningen, at de vil og kan.
tv Peter Kofod og th. DF lokalformand Aabenraa Ida Smed
Problemet  er, sagde Peter Kofod,  at vi har fået et EU, som det  i princippet er tyskerne der kører, og det bliver ikke mindre af det i fremtiden hvor   Storbritannien forlader EU. Og  forklarede  at   Frankrigs Macron  ønsker i princippet Europas forenede stater.

Tyrkiet har siden 2009 fået ikke færre end  69 milliarder kroner for at forberede  landet til at blive medlem af EU,  det forargede tilhørerne. Og dertil kommer milliarderne for at opbevare 3,5 millioner flygtninge, som Edogan truer med at sende videre til EU.
Hvis man ikke betaler. 
Kofod oplyste også tilhørerne om, at der er stor forskel på hvordan partierne som sidder i EU parlamenet argere og stemmer sammen  med og det de samme partier gør i Folketinget. Det  Radikale sidder i EU parlamentet bl a.  i gruppe med Venstre. 


Der var rigtig mange spørgsmål og Peter Kofod gav tilhørerne fyldige og morsomme forklaringer, som blev kompletteret  med sønderjysk brødtorte og kaffe. Bedre kunne det ikke gøres!  Dansk Folkepartis lokalafdeling i  Aabenraa var arrangør.
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar