torsdag den 16. januar 2020

Der gik over to år inden der kom en retssag imod en 21-årig af tyrkisk afstamning




En lang vej inden der omsider blev rejst  anklage  ved retten i Sønderborg imod en 21 åring mand af tyrkisk afstamning. 

RETSSAG:  Det var en ret banal sag med 4 anklagepunkter, omhandlende tilråb over for politiet, samt besiddelse af hash og amfetamin.

Anklagen  tog udgangspunkt i en hændelse foran diskotek Seven  ved Storetorv  i Aabenraa  den 23. september 2017 ca. 02:30, hvor en større forsamling af unge befandt sig på udendørsarealet  foran diskoteket. Og politiet rutinemæssigt ville tilse, at alt forblev roligt. Og hvor tiltalte  ifølge anklagen havde råbt ”Fucking panser” efter to betjente fra  uro patruljen.

Han havde i første omgang nægtet at opgive navn og adresse til politiet. Knap en måned senere gentager optrinet sig ved diskotek Seven, hvor to andre betjente kommer forbi for at hindre uro og der bliver atter råbt ifølge anklagen af den tiltalte ”Fucking Panser”  og den tiltalte sparker ud efter en bil, som  kommer omkring hjørnet  ved diskoteket. 

Den 15. december 2017, er flere betjente  ude  for at foretage  en ransagning, i en anden sag i Sandved kvarter. Og den tiltalte står uden for huset med en joint,  og ifølge anklagen smider han den fra sig samt  en staniol  ”kugle”, som senere viser sig at indeholde amfetamin. 
Alle disse optrin  har efter mere end to år resulterede i 4 anklagepunkter  2 for tilråb og 1 for spark efter en  bil. Alle overtrædelser imod ordensbekendtgørelsen og dertil kom så   en anklage  for besiddelse af  amfetamin og hash.

Den tiltale 21-årgige nægtede sig skyldig i alle anklagepunkter.
Anklageren fra Syd og Sønderjyllands politi havde indkaldt ikke færre end 5 betjente for at give forklaring i sagen. Og  selvom der var gået over 2 år siden  anklagepunkterne var hændt, kunne de godt erindre den tiltalte både for tilråbene  den 21åriges kraftige  gestikuleren foran diskoteket   og hvordan de havde fundet amfetamin og  hash.

Forklaringerne var samstemmende og den 21-åriges forsvarer Klaus Greve-Thomsen fra advokaltfirma Fink, Aabenraa  spurgte kun en enkelt gang indtil politibetjentenes forklaringer. Som således stod ret uimodsagt udover den tiltaltes totale  afvisning af  alt hvad der var foregået og nu bevidnet. Amfetamin kuglen havde han fundet  og viste ikke hvad den indeholdt og hash var der ikke noget af, på trods af at betjentene kunne lugte den.

Anklageren krævede den tiltalte dømt i alle fire anklagepunkter og  18.000 kroner i bøde og beslaglæggelse af hash og amfetamin. Da hun  var af den opfattelse at alle punkter var behørig bevist  i retssagen med vidneudsagnene fra betjentene.

Forsvarer  for den 21-årige - Klaus Greve-Thomsen   mente at intet var bevist og henholdt sig til sin klients forklaringer om, at amfetaminen var fundet, og  det var en anden, som havde råbt, samt benægtelsen af sparket imod personbilen. 



Dommer Mette Hertung Andresen,  pådømte alene sagen, og afsagde følgende dom.

Den tiltalte blev dømt i alle fire anklagepunkter, og den tiltalte skal betale 9.000 i bøde på grund af den ikke eksisterende  indkomst samt sagens omkostninger eller gå 10 dage i fængsel for bøden.
Den dømte udbad sig betænkningstid, med hensyn til accept af dommen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar