De nye fjernvarmerør, som graves ned i Kongevej, og som skal forsyne Ulsnæs området |
Gråsten: De mange penge kommer ikke på én gang, men bliver fordelt over 6 år. I modsætning til, da værket havde underskud tilbage i 2008 på 8,8 millioner. Da skulle forbrugeren indbetale dette i løbet af to år 2009 og 2010 over varme og målerafgifts regningen.
Så der handles efter to "betalings modeller", alt efter hvem der skylder hvem penge. Begrundelsen nu er, at det vil påvirke varmeprisen, det gjorde det jo også i væsentlig grad i 2009 og 2010 bare med modsat fortegn det blev noget dyrere af bruge fjernvarmen.
Værket er kommet til at skylde andelshaverne pengene, fordi man afskrevet på alt for store saldi. Måske har den af Gråsten Varme A/S og Gråsten Fjernvarme A.m.b.A benyttede revisor Lone M. Hansen Deloitte i Kolding, ikke gjort sit arbejde godt nok. Noget kunne tyde på det. For energistyrelsen, som nu er årsag til tilbagebetalingen, skriver at revisoren skulle have stillet specifikke spørgsmål til styrelsen, for at få en godkendelse. Nu modtog hun kun en tilkendegivelse på det stillede spørgsmål vedrørende åbningsbalance saldoerne tilbage i 2009. Og disse svar var ikke bindende, da styrelsen ikke var forespurgt om åbningsbalancen i 2007 hvor miseren opstod, og derfor havde den heller ikke kontrolleret åbningsbalancen fra dengang ud fra lovgivningen på området.
Lone m. Hansne ved generalforsamlingen i Gråsten Fjernvarme i april 2012 (ar |
Og vil tilføje svar, når det foreligger.
SVAR:
Jeg har efterfølgende fået en telefonisk besked fra Delotte´s pressechef Nina Winther Andersen i København,som meddelte mig, at man ikke vil svare på nævnte spørgsmål, det går for tæt på kundeforholdet.
Så det hænger nu i luften, om en mulig kritik af revisorens spørgsmål, fra Energistyrelsen, i en afgørelse til Gråsten Fjernvarme, går fortæt på et kundeforhold i et halvoffentligt varmeselskab.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar