torsdag den 4. oktober 2012

Næsten 10.000 i gennemsnit til gode hos Gråsten Varme. A/S

De nye fjernvarmerør, som graves ned  i Kongevej, og som skal forsyne Ulsnæs området


Gråsten: De mange penge  kommer ikke på én gang, men bliver fordelt over 6 år. I modsætning til, da  værket  havde underskud  tilbage i 2008 på 8,8 millioner. Da skulle forbrugeren indbetale dette  i løbet af to år 2009 og 2010  over varme og  målerafgifts regningen.

Så der  handles efter to "betalings modeller", alt efter hvem der skylder hvem penge.  Begrundelsen  nu er, at det vil påvirke varmeprisen, det gjorde det jo også i væsentlig grad i 2009 og 2010  bare med modsat fortegn det blev noget dyrere af bruge fjernvarmen.

Værket er kommet til at skylde andelshaverne pengene, fordi man afskrevet på alt for store saldi. Måske har  den af Gråsten Varme A/S og Gråsten Fjernvarme  A.m.b.A benyttede revisor  Lone M. Hansen Deloitte i Kolding, ikke gjort sit arbejde godt nok. Noget kunne tyde på det. For energistyrelsen, som   nu er årsag til tilbagebetalingen, skriver at  revisoren skulle have stillet specifikke spørgsmål til styrelsen, for at få  en godkendelse. Nu modtog hun kun en tilkendegivelse  på det  stillede spørgsmål  vedrørende åbningsbalance saldoerne   tilbage i 2009.  Og disse svar var  ikke bindende, da styrelsen ikke var forespurgt om  åbningsbalancen i 2007 hvor miseren opstod,   og derfor havde den heller ikke  kontrolleret åbningsbalancen fra dengang ud fra lovgivningen på området.




Lone m. Hansne ved generalforsamlingen
i Gråsten Fjernvarme i april 2012 (ar
Jeg har bedt Statsautoriseret revisor Lone M. Hansen  Deloitte - Kolding om en stillingtagen til   den af Energistyrelsen  trufne afgørelse.  Samt den rejste kritik af  manglende specifikation af spørgsmål.

Og vil tilføje svar, når det foreligger.

SVAR: 
Jeg har efterfølgende fået en telefonisk besked fra  Delotte´s pressechef  Nina Winther Andersen i  København,som meddelte mig, at man ikke vil svare på nævnte spørgsmål, det går for tæt på kundeforholdet.

Så det hænger nu i luften, om en mulig kritik af revisorens spørgsmål,  fra Energistyrelsen, i en afgørelse  til Gråsten Fjernvarme, går fortæt på et kundeforhold i et  halvoffentligt varmeselskab.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar