fredag den 12. oktober 2012

Skal Gråsten Varme A/S nedlægges og det hele føres tilbage til Gråsten Fjernvarme A.m.b.A´et igen?


GRÅSTEN:  Gråsten Fjernvarmes øvelse med at lave et selskab nummer to ( Gråsten Varme A/S) i december 2009, for at slippe for SKAT´s krav,på over 10 millioner, viser sig nu, at have været måske fuldstændig unødvendig. Hvis aktiverne, som blev overdraget til Gråsten Fjernvarme A.m.b.A   fra Gråsten Kommune, var blevet opgjort  korrekt. Som Energitilsynet, nu har foranlediget via en afgørelse fra  tilsynet. Hvor afskrivninger, som er foretaget på allerede færdigafskrevne aktiver, skal føres tilbage til forbrugerne med et beløb på godt 11 millioner.

Afgørelsen betyder, der ikke mere foreligger eventuelt skat i selskabet og dette uanset om det havde været  i A.m.b.A´et eller her  i det nye Gråsten Varme A/S. Så det har måske været påført selskabet,   unødvendige udgifter, fordi saldoerne ikke er blevet kontrolleret korrekt, eventuelt ved konkret spørgsmål til Energitilsynet.

Da SKAT´s  krav om skattebetaling, hvis selskabet var forblevet i A. m.b.A et  reelt ikke havde været eksisterende, fordi anlægssaldoen ifølge  den første tilkendegivelse fra Energitilsynet i december 2011 var  nul  (0)  kroner og ikke de godt 36 millioner som var opført i regnskabet.
 
Om der  foreligger  et revisoransvar for den eventuelt manglende kontrol af,  og manglende indhentning af bindende  udsagn om saldoerne fra Energitilsynet, er et ret interessant spørgsmål. Jeg har  i forbindelse med en tidligere artikel spurgt til  Revisoren Lone  Hansen Deloitte i Kolding til 
Energistyrelsens kritik af manglende  konkret spørgsmål om grundsaldoen, men hun og revisor selskabet har igennem presse talsmanden meddelt de ikke ønsker  at svare. At skattekravet, nu ikke mere er eksisterende, fremgår  af nogle sagsakter,   som der er søgt aktindsigt i hos Energitilsynet omkring, i forbindelse med  den seneste Energistyrelse afgørelse omkring Gråsten fjernvarme.

Stålbuerne til det nye kedelhus, til halmfyret på solvarmegrunden på Sønderborg Landevej  var fredag ved at blive sat på plads. Selve kedlen skal hejses ned genne taget når bygningen er lukket og  ikke som  forventet sætte på plads forinden. Det skyldes efter ubekræftede   forlydender, at  kedlen ikke er færdig på grund af en for sen afgivelse af ordre på samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar