fredag den 5. oktober 2012

Revisoren – hvilke interesser ses til gode?

Dronning  skulpturen ved  Gråsten Plejehjem.

Gråsten: En generalforsamlings  valgt statsautoriseret revisor, er han/ hun medlemmernes -andelshavernes mand eller bestyrelsens, ledelsens? Hvilke interesser skal  han/hun forfægte? Spørgsmålet er opstået, fordi den i Gråsten Fjernvarme A.m.b.A statsautoriseret revisor Lone M. Hansen, generalforsamlings valgte revisor, har fået en røffel af Energistyrelsen, efter den har gennemgået  regnskaber og budgetter for varmeselskabet i gennem en årrække, foranlediget af spørgsmål, som var stillet styrelsen af et nu tidligere bestyrelsesmedlem, men nu kun  almindelig andelshaver. I den omtalte skrivelse, som af styrelsen benævnes Gråsten afgørelse – Energitilsynets gennemgang af budgetter og regnskab, som har været udført under ledelse af   fuldmægtig Lemmi Kristiina Tui. Og  Fuldmægtig Tui skriver fuldmægtigen, om revisoren  at denne skulle have sikret sig, at  åbningsbalancen i 2007, havde været korrekt, i henhold til varmeforsyningsloven,  ved at stille et sådan konkret spørgsmål, og ikke bare  stille spørgsmål til  2009 balancen.

Om revisoren har pådraget sig erstatningsansvar, over for andelshaverne, som igennem flere år  har betalt en for høj varmepris, vides ikke, men Deloittes pressechef  Nina Winther Andersen i  København, som har svaret på Lone Hansens vegne at hun / de  ikke ville, svare på mit spørgsmål omkring en stillingtagen til røflen eller om afgørelsen i det hele taget. Måske allerede en indikator, på  at der er noget at hente? For måske et sløseri, der har  påført  ekstra udgifter for varmeaftagerne, som nu i gennemsnit har  næsten 10 tusinde til gode i selskabet, efter at Energistyrelsen har rykket sagerne tallene  på rette  plads. Der har været  dialog imellem fjernvarmeselskabet og Energistyrelsen med breve både i  marts 2012 og august, samt møde med styrelsen. Efter en tilkendegivelses skrivelse  fra styrelsen tilbage i  december 2011.

Om det er selskabets generalforsamlingsvalgte revisor,  som har været med til mødet med styrelsen vides ikke, men dog mest sandsynligt og  i så fald, hvilken kasket har man haft på når man efterfølgende, får tilladelse til at udsætte udbetalingen til andelshaverne  i  rater i seks år efter en forhandling? ? Resultatet er, at det ikke kun er de varmeaftagere, som har lidt tabet, der nu får glæde af pengene , men også de som næsten lige er blevet tilsluttet  og de der  fremover bliver tilsluttet Gråsten Fjernvarme, og som slet ikke har lidt noget tab, da de ikke har fået varme leveret fra værket i den periode hvor  der har været opkrævet for meget.

Ved at trække tilbagebetalingen i over seks år bliver det år for år mere og mere  uretfærdig for de nuværende andelshavere, da Gråsten Varme er inde i store udbygningsplaner for værket, og deraf  mange   nye andelshavere – varmeaftagere.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar