onsdag den 22. februar 2017

Sønderborg Kommune og Stephan Kleinschmidt støtter krigsfilm med 500.000 kroner



Skyttegrav fra 1. verdenskrig. Haderslev Arkiv

KULTUR:Sønderborg Kommune støtterkommende dansk-tyske 1. Verdenskrigsdrama, I krig og kærlighed, med en halv mio. kroner. 

Der deltog mere end 70 millioner soldater i Første Verdenskrig. Og 13,4 millioner af dem var tyske eller deltog som soldater i den tyske hær. En lille del af dem var fra det nuværende Sønderjylland, som da var tysk. Formodentlig blev 30.000 indkaldt fra  Sønderjylland til den tyske hær i løbet af krigen. Der døde godt 5.270 sønderjyder, og omkring 4.000 blev skadet, ved at miste en arm eller  et ben. Og  derfor er der  mange sønderjyder sådan at 1. Verdenskrig en nær del af deres nærmeste familiehistorie. Sønderborg Kommune har valgt at støtte filmprojektet med 500.000 kroner.
 
Stephan Kleinschmidt udvalgsformand
, Foto Sønderborg Kommune

"Film oplægget  placerer store dele af optagelserne på Als. Så vi forventer os en fornem eksponering af vores område, udtaler Stephan Kleinschmidt, der er formand for Kulturel og Regional Udvikling, og som har bevilget støtten og han fortsætter ”Det er et spændende projekt med et tema, som vi alt for sjældent har set behandlet på film og tv. Det er relevant at sætte fokus på vores historie ikke mindst i lyset af, at det til næste år er 100 år siden, at Første Verdenskrig sluttede. Desuden ligger det fint i tråd med, at vi i 2020 markerer 100-året for Genforeningen, slutter Stephan Kleinschmidt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar