torsdag den 9. februar 2017

Herfra min verden går..




MEDIE: Jydske Vestkystens chefredaktør Peter Orry Jensen,  lovede i en hel sides  introduktion i anledning af den nye avis udformning, at  man  i den spritnye  daglige sektion DANMARK, der medleveres  i  alle aviser fra 1.2. 17 (140.000 oplyses der)  i medie konglomeratet  af Fyens og Jydske Vestkysten ejerskab. Vil skrive historier og rejse debatter om politik, erhverv og kultur, set fra resten af Danmark ( det uden for København) Og jeg kunne af den grund ikke lade være med atter engang at gennemgå sektionen også på 9 . dagen for DANMARK sektionens eksistens. 

Med en simpel gennemgang, kunne jeg opregne artikler eller citathistorier  i DANMARK s sektionen, på ikke mindre end 20 Ritzau  - Berlingske, Dagbladenes Bureau  m.v. frembringelser og kun 4 reelt  fra bladets( Jydske-Fyens journalisters ) egen hånd.  Frembringelser, som godt nok er pustet op med store billeder ved artiklerne, samt gentagelse af udtalelser med stor skrift.  Men reelt med  minimal tekst. 

Selvom der er mange i Jylland, som er af  meget få ord vil det sikkert ikke være nok til  at se  og beskrive verden set  fra JV-Fyens udgivelses område og sætte en dagsorden, med jyske og fynske briller, i bemærkelsesværdig grad. Selve hovedhistorien i DANMARK udgaven den 9. februar er med stort billede på forsiden med henvisning til side 6 og 7 er   ”Flygtninge går glip af hurtige job- den er skrevet af Journalist Bent Winther fra Berlingske i København. TJA!

Det sætter man nok  ingen anden dagsorden med, slet ikke når også mængden, som er på 83 procent af det journalistiske  indhold, der fyldes  af  Ritzau og  Berlingske, dagbladenes bureau  er så trykkende.

 Måske konglomeratet Fyens-Jydske,  skulle  tilføre flere midler til frembringelse af DANMARK sektionen,  så den kunne blive det, som chefredaktøren påstår den er eller gerne skal være, en sektionen som beskrive hvordan man ser på den  uden  for København!  

Der er langt igen, og måske kommer man aldrig rigtig op af starthullerne. Så det  går lige så galt, som da man på JV, satte borgerjournalistikken på programmet, for at beskrive verden set  fra læsernes fordør. Men man glemte her at afsætte de nødvendige resurser - midler for at det kunne blive en  fortsat succes, og ønske  kriterierne, om hvor udsynet skulle ske fra,  kunne derfor heller ikke opfyldes og døde en stille død på bladet.


FAKTA:
Dagbladenes Bureau ,Holbergsgade 13, 1057 København K
RItzau Store Kongensgade 14, DK 1264 København K
Berlingske ,Pilestræde 34, DK-1147 København K

Ingen kommentarer:

Send en kommentar