tirsdag den 22. december 2015

Tatjana Rode bosætningskoordinator i Sønderborg.


Tatjana Rode ny bosætningskordinator. foto Sdb Kommune


Rådhuset: Pr. 1. december 2015 er Tatjana Rode ansat som Sønderborg Kommunes nye bosætningskoordinator, der skal videreudvikle og koordinere kommunens bosætningsaktiviteter i samarbejde med kommunens forvaltninger, borgere, foreninger og virksomheder.
Den nye bosætningskoordinator skal synliggøre og fremhæve Sønderborg Kommunes bosætningskvaliteter i ind- og udlandet. Hun skal bl.a. udarbejde branding- og vejledningsmateriale og etablere et velkomstpanel, der tager godt imod alle tilflyttere og introducerer dem til egnen, dens muligheder og tilbud. Derudover skal hun styrke samarbejdet med virksomheder, kommunens ungekoordinator og uddannelsesinstitutioner.
Manglen på kvalificeret arbejdskraft anses blandt Sønderborg-områdets virksomheder som den største udfordring og barriere for vækst og udvikling. Bosætningskoordinatoren skal være med til at udvide kendskabet til Sønderborg og de mange jobmuligheder, der findes i kommunen, siger formanden for erhvervsudvalget Ole Wandahl Stenshøj. Bosætningskoordinatorens opgaver vil bestå af helt konkrete og målrettede tiltag. Effekten og den fortløbende fremdrift til blive revideret årligt for at evaluere allerede gennemførte tiltag, prioritere eksisterende og tilføje nye tiltag.
Tatjana Rode er 38 år og har en dansk/tysk baggrund. Hun er født og opvokset i Sønderborg kommune men har boet næsten 15 år i udlandet. Tatjana har en uddannelse i sociologi og statskundskab fra Eberhard Karls Universitetet i Tübingen, Sydtyskland og taler dansk, tysk, engelsk og spansk. Hun har selv valgt at bosætte sig i Sønderborg. Det giver bl.a. mulighed for at give hendes to små børn en tryg og tosproget opvækst i naturskønne og maritime rammer.
Jeg har selv studeret, levet og arbejdet i mange forskellige lande, bl.a. i Tyskland og Peru og har stået over for mange af de spørgsmål og udfordringer, nytilflyttere har. Derfor ved jeg, hvad det betyder at flytte til et nyt land eller en ny by.  Jeg håber, mange borgere vil deltage i at udbrede fortællingen om Sønderborg Kommunes bosætningskvaliteter, så befolkningstilbagegangen kan vendes hurtigt, og jeg glæder mig meget til at tage imod de nye jobtilflyttere, siger Tatjana Rode.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar