lørdag den 5. december 2015

Millionstøtte til Multikulturhuset



Der er glæde i Sønderborg Kommune efter A.P. Møller Fonden har meddelt, at den bevilger 14,5 millioner kroner til det kommende Multikulturhus på havnen i Sønderborg. Multikulturhuset er en vigtig del af Frank Gehrys masterplan for hele havneområdet.

Det er ALLIGEVEL, utroligt, at en socialistisk borgmester er så glad for at modtage penge fra  en familie hvis  fond grundlægger hr.  Møller var ultra kapitalistisk og  konservativ. Men penge lugter åbenbart ikke. Hvad har vi dog gjort for at vi skal ha´det så godt? Snydt  skat.  sagde ……!

Pressemeddelelse: Den generøse støtte til Multikulturhuset skal blandt andet bruges til renovering af Ewers Pakhus samt til digitale installationer, som skal gøre hele projektet endnu mere seværdigt for byens borgere. Og støtten vækker stor glæde hos borgmester Erik Lauritzen,:
”Jeg er utroligt glad for, at A.P. Møller Fonden har valgt at støtte Sønderborgs nye Multikulturhus. Det betyder rigtig meget for hele Sønderborg – og hele Sønderjylland, at A.P. Møller Fonden endnu engang demonstrerer sit store engagement i vores landsdel. Jeg vil gerne rette en stor tak til fonden, og glæder mig til at vi kan fremvise det færdige projekt”, fortæller Erik Lauritzen. (A)
Arbejdet på havnen i Sønderborg er i fuld gang, og renoveringen af det over 100 år gamle Ewers Pakhus kan også snart påbegyndes. Hele Multikulturhuset skal efter planen stå klar ultimo 2017, og bliver en af perlerne i den snor af spændende arkitektur, som kommer til at pryde havnefronten.
”Multikulturhuset er en fantastisk spændende blanding af nyt og gammelt, men det er ikke nogen hemmelighed, at renoveringen af et over 100 år gammelt pakhus, der har stået tomt længe, og nu skal bringes op til topmoderne standard, ikke er en helt billig omgang. Derfor er jeg både glad og taknemmelig for, at A.P. Møller Fonden har vurderet, at vores projekt er så spændende og nytænkende, at man gerne vil gå ind og støtte det og være en del af det”, siger formanden for Kultur-, Borger og Fritidsudvalget, Charlotte Riis Engelbrecht. (A)
Når Multikulturhuset står færdig vil det blandt andet blive hjemsted for Sønderborg Bibliotek, Det Tyske Mindretals Bibliotek og Sønderjyllands Kunstskole. Og i det hele taget ønsker Sønderborg Kommune, at inddrage så mange lokale attraktioner, aktører og iværksættere indenfor kunst, kultur og læring som muligt for at sikre nytænkning og dynamik i huset, og samtidig skabe øget opmærksomhed og vækst i lokalområdet.
”Multikulturhuset bliver en helt ny form for måde at bruge et bibliotek og en kunstskole på, og et sted, hvor man får en totaloplevelse, når man kommer som bruger. Og når en så stærk aktør som A.P. Møller Fonden vurderer, at det vi laver i Sønderborg er værd at støtte, så sender det også et signal ud til omverdenen om, at vi i Sønderborg tør tænke stort, og ikke bare tænke – vi gør noget ved det”, forklarer næstformand i Kultur-, Borger og Fritidsudvalget, Karsten Schøn (V)
Multikulturhusets totalbudget er på 112,4 millioner kroner, herafudgør egenfinansieringen fra Sønderborg Kommune 95,4 mio. Kroner. Tidligere i år blev der gennemført et udbud af råhuset. Her blev totalentrepriseteamet Hoffmann A/S, ZENI/AART – AlectiaA/S udvalgt til projektet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar