fredag den 18. december 2015

Hvis du vil undgå pludselig kø- så tag Alssundbroen



Chr. den X. bro 1930. Fotograf C.C.Biehl-Gråsten


SØNDERBORG KOMMUNE MEDDELER: Kong Christian X’s Bro gør knuder. To gange inden for den seneste uge har broklapperne på Kong Christian X’s Bro i Sønderborg ikke villet lukke igen efter en åbning. Nu forsøges med vægtklodser i broklappernes spidser i håb om at undgå, at det sker igen.
Senest skabte det onsdag morgen en del kø midt i Sønderborg, da broklapperne ikke ville lukke.- Akut lod vi fodgængere og cyklister passere i det omfang, det var muligt, mens bilisterne blev omdirigeret til Alssundbroen. Det lykkedes efter nogen tid at få lukket broen, men vi vil selvfølgelig nødig komme ud i den slags problemer igen, og derfor prøver vi at finde ud af, hvad der er galt og udbedre fejlen, siger broansvarlig i Sønderborg Kommune, ingeniør Holger Duus.

Holger Duus forklarer, at der sker følgende, når broen skal åbne for skib(e) på Alssund:

·Lyset begynder at blinke og bommene går ned
·Riglerne, som holder broklapperne sammen i lukket stand, trækkes
·Broklapperne begynder at bevæge sig op
·Det samme – i omvendt rækkefølge – sker, når broen skal lukke igen

 Da broen ikke kunne lukkes onsdag morgen, skyldtes det, at den øverste broklap ikke faldt langt nok ned til at stå over for den anden, således at riglerne kunne skydes ind og ”låse” broen. Efter nogle forsøg med at hæve og sænke klapperne lykkedes det at presse den øverste broklap langt nok ned til, at riglerne kunne skydes ind. Vi arbejder nu på at komme til bunds i, hvad der er galt, men prøver i første omgang at lægge ekstra vægt i broklappernes spidser. Vi håber, det virker, men kan desværre ikke for nuværende helt afvise, at det vil kunne ske igen. Det er en lidt vanskelig opgave, når nogle broåbninger forløbet helt uden problemer, mens andre ikke gør, grubler Holger Duus.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar