tirsdag den 28. oktober 2014

Søndag plantes igen æbletræer i Gråsten



 Jooh, det er et smil her på Gråstens Mona Lisa, der er malet af Doi Germann, en tysk kunstner, som var en af de mange kunstnere, som udstillede ved Gråsten Æblefestival 2014, og smilet er ikke stivnet  selvom  Venstre´s folketings medlem
Ellen Trane Nørby  Nørby kalder festivalen RØD, fordi hun ikke kom med på billederne da de første  æbletræerne blev plantet, af den gode grund hun ikke var mødt op, da alle borgere var indbudt til æbletræs plantningen. (red. hpt)

Alle – såvel borgere som politikere – er velkomne, når der på søndag igen plantes æbletræer i Gråsten. 

 Af Henriette Pilegaard 

Da Gråsten Æblefestival sluttede i efterårsferien, havde borgere og feriegæster været med til at plante over 400 gråstenæbletræer i området.
Der er stadig træer tilbage at plante, og derfor holdes på søndag, 2. november, endnu en plantning Denne gang er det på Fjordkobbel i Alnor, en plads, hvor der tidligere har stået skurvogne. Når man har plantet 10 træer, får man ét gratis med hjem til haven.
Alle mødes kl. 10 på Fjordkobbel, og man må gerne medbringe en spade. Man skal tilmelde sig hos Kaj Nielsen på
k.nielsenbyg@mail.dk

Sidst på formiddagen kommer KGGO (Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn) med deres grill og serverer æblegrillpølser til plantefolket. Gråsten Æblefestival afholder udgifterne, og der er selvfølgelig også både vand og Gråsten-æblemost til alle

Hvis nogen politikere i området har lyst til at være med, er de selvfølgelig velkomne, siger Kaj Nielsen med henvisning til, at hele byrådet onsdag i efterårsferien var inviteret med til plantning. Da havde de fået en invitation per mail en uge før. 
 
Kaj Nielsen ved kagebordetved Æblefestivalen
Kaj Nielsen har nu også via Facebook sendt en personlig invitation til Venstres Ellen Thrane Nørby, som er valgt til Folketinget i Sønderborg-området. Hun har i pressen givet udtryk for, at hun gerne ville have deltaget i efterårsferien. Da var den nyudnævnte skatteminister, socialdemokraten Benny Engelbrecht, som bor i Adsbøl tæt på Gråsten, inviteret med til plantning, ligesom han optrådte på mobilscenen på Torvet med sin guitar.

Kaj Nielsen glæder sig over opbakningen fra alle deltagerne, og han håber, at plantefolket vil være med til at hjælpe de spæde træer godt på vej.
- Vi skal passe på dem, især i de første tre år. Så der vil komme en opfordringer til at være med til at gøde og beskære, ligesom ukrudtet skal holdes væk fra stammerne, siger han.


+ +  Her plantes på søndag