fredag den 24. oktober 2014

Har Sønderborg Kommune snydt på sne- vægten?

BY-RoD: Sønderborg Kommune har ikke efterkommet deres snerydningspligt, og er nu via en afgørelse i Vejdirektoratet, hvor en borger havde klaget over at skulle rydde vejen og fortovet  inden for ti meter fra sit skel, blevet pålagt  at gøre det.   
Afgørelsen medfører nu at Sønderborg Kommune skal ud at rydde mange flere steder, som de måske ulovligt har pålagt grundejerne.

Kommunen er så uenig i afgørelsen, at de har stævnet Vejdirektoratet  for deres afgørelse, med den begrundelse, at det påfører kommunen store ekstra udgifter. Men Vejdirektoratet har nok ikke i deres kendelse taget hensyn til at det kommer til at koste kommunen mange penge, men at  kommunen  ifølge lovgivningen, på området  ifølge Vejdirektoratets opfattelse,  er pålagt at rydde på de omtalte områder og ikke  grundejere der tilfældig bor under ti meter fra en vej  eller fortov. Som Kommunerne med Sønderborg i spidsen har fortolket til egen fordel. Og til skade for grundejerne både økonomisk og fysisk  :-)


Frode Sørensen Teknik og miljøudvalgs formand :

Frode Sørensen,  sdbk foto
- Med Vejdirektoratets overraskende kendelse pålægges ikke kun Sønderborg Kommune, men alle landets kommuner, at rydde mange km fortove og stier, som der igennem en årrække har været praksis for, at borgerne holdt. Hvis kommunen uden kompensation skal overtage opgaven, vil det koste skatteyderne mange penge, og man kan sige, at borgere, der ikke har fortov, er med til at betale til dem, der har. Vi skal til at købe udstyr til Vej og Park for mange mio. kr. og ansætte mange mennesker til driften. Når vi vælger at køre en sag på det, er det fordi vi passer på borgernes penge og dernæst finder det ulovligt, at Vejdirektoratet træffer afgørelser om, hvordan vi i kommuner skal løse vores opgaver. Med et pennestrøg påføres kommunerne store udgifter – uden kompensation. Jeg vil tro, at mange kommuner med stor interesse vil følge sagen, slutterr Frode Sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.
Læs her fra Gråsten området