lørdag den 21. oktober 2017

Mudder var ingen hindring ved DM i pløjning..




Henrik Mikkelsen  med sine to Oldeborgere foran ploven

TILFØJELSE: 


Søren Rasmussen-Danmarks Mester
Og det blev en af favoritterne der vandt Danmarksmesterskabet i pløjning, Søren Rasmussen fra Fyens Køre Selskab vandt med 187,9 point, efter at være blevet nr. 2 i første afdeling.  Arne Hansen fra SKS blev nr. 2   med 187,5 point og den regerende Danmarksmester fra 2015 Jan Blume nr. 3 med 186,9 point, så det er ganske små udsving der har afgjort de 3 første pladser.
 

 --------------------

GRÅSTEN: Dm i pløjning, som blev afviklet på Gråsten Landbrugsskoles arealer i dag lørdag den 21. oktober, var fra starten klokken 10 godt besøgt, af rigtig mange både lokale og længere  fra kommende publikummer.


Med tungen lige munde og tømmen over
nakken på skulderne, gik det ud over  mark.

 Men inden de kom frem til pløjnings arealet, måtte de så meget  grusom mudder igennem, men det var  bøvlet værd.  Og  langt de fleste  var ikke mødet op i de små sko, men  var forberedt og havde taget de store røjsere på, måske belært af tidligere  erfaringer ved pløjestævner.  


Og  der blev sat  fugeskærer på
når den sidste fuge blev lagt op.

Speaker Jørgen Konge holdt publikum
velorienteret om pløjningens finurligheder
Og det var et flot skue, med de velplejede heste i alle mulige racer, der kyndigt blev ledt ud over konkurrence feltet, efterladende snorlige pløjespor. Jeg skal ikke gøre mig klog  på om de fuger jeg synes var bedst også var det, men det er også  ligegyldig, det var oplevelsen, med et tilbage syn på ”gamle” dage – 1950-60 erne  hvor hestepløjning var ganske almindeligt endnu på vor egn.
Birger Hansen på tilbage turen med sine to Oldenborger,





Ingen kommentarer:

Send en kommentar