søndag den 25. maj 2014

EU-valg og afstemning i fuld gang i Gråsten


 
Kristian Søgaard Pedersen, Gråsten, lagde som en af de første vælgere i Ahlmannsparken  i Gråsten stemmeseddelen  i stemme-urnen.


GRÅSTEN: En måske lidt kaotisk start i dag  klokken 9:00 på EU valg og afstemningen om patentdomstolen i Ahlmannsparken. Tilstanden skyldtes at borgere, som  ville stemme, skulle i kø ved to valgborde, hvor det ene, det til afstemning om patentdomstolen, endnu kontrollerede valgkortene efter det  lidt gammeldags papirprincip  hvor i mod valget til EU parlamentet var denne funktions kontrol elektronisk.  
 
Kø ved et manuelle kontrol ved valgbord 1-2

 Men da  vælgerne først blev ledt til det første manuelle valgbord, skabte det  en noget lang kø ved dette,  selvom, der var lavet 2 indgangs valgborde.  Dette forledte nogle vælgere til   at springe frem til EU  Valg bordet,  hvilket også var fuldt lovligt, de måtte så atter stå i    ved afstemningen om patentdomstolen,  hvis de de ønskede at afgive deres stemme der.

Stemmesedlerne blev udfyldt i valgboksen 

Fremgangsmåden, var besluttet da der skal være  tale om to  afstemninger og derfor skal de vælgere passerer to valgborde, et til EU-valget og et til folkeafstemningen. Da der er  forskel på hvem der kan stemme til valgene. Men selve opdelingen i stemmelokalet  og  valgkortet om patentdomstolen som første, var besluttet af valgbestyrelsen, ifølge  byrådsmedlem og leder af valgbestyrelsen Preben Storm.



Sidste:
Her kl. 11 er der lidt flere, der har stemt til Europaparlamentsvalget - her er den gennemsnitlige stemmeprocent i Sønderborg Kommune på 13,25. Stemmeprocenten er højst på valgstedet på Humlehøjskolen, 14,41 procent, og lavest i Fynshav, 10,32 procent.
Den gennemsnitlige stemmeprocent, også kl. 11, ved folkeafstemningen om patentdomstolen er 12,35.
-------------------

Så er der ny status for stemmeprocenten i Sønderborg Kommune. Der stemmes på livet løs og her kl. 17 er den gennemsnitlige stemmeprocent til Europaparlamentsvalget nået op på 40,99. Til folkeafstemningen er den lidt lavere, 39,21 procent.
De endelige stemmeprocenter er klar på Sønderborg Kommunes hjemmeside lidt over kl. 20, hvor valgstederne lukker. Og så går optællingen i gang.
 -------------------------------------
Valg opgørelse Patentdomstolen


Klart Ja til patentdomstolen.
Godt 30 tusinde i Sønderborg kommune stemte om  Patentdomstolen og det gav en stemmeprocent på 54,79. 35 procent stemte nej og 65 procent stemte ja .

Morten Messerschmidt fikr 7.720 personlige stemmer i Sønderborg Kommune

  EU valget i Sønderborg 



1.      Dansk Folkeparti
10122
33,9
2.      Socialdemokratiet
6057
20,3
3.      Venstre, Danmarks Liberale Parti
5946
19,9
4.      Det Konservative Folkeparti
2529
8,5
5.      SF - Socialistisk Folkeparti
1702
5,7
6.      Folkebevægelsen mod EU
1590
5,3
7.      Radikale Venstre
1154
3,9
8.      Liberal Alliance
722
2,4

 
 Betænkelige miner hos Venstre .....