onsdag den 22. marts 2017

Udramatisk formandsskifte i DF´s lokal afdeling i Sønderborg Kommune



Tanja Lillian Svendsen LK.foto

LOKAL-POLITIK: Byrådsmedlem og formand Stefan Lydal, havde  besluttet inden generalforsamlingen,  mandag den 20. marts i Forsamlingshuset i Ulkebøl hos  Dansk Folkeparti´s  Sønderborg  lokalafdeling, at  træde et skridt tilbage og blive menigt bestyrelsesmedlem efter 6 år som formand. 

Dorthe Mehlberg- LK-foto
Og som efterfølger,  valgt  uden modkandidat, af generalforsamlingen,  blev  Tanja Lillian Svendsen til   ny  formand.  Hun har i en periode bestridt næstformandsposten konstitueret. Til næstformand  blev Dorthe Mehlberg  valgt, så DF i Sønderborg har nu to stærke kvinder i front i bestyrelsen.  De er  begge  opstillet til byrådsvalget den 21. november 2017.

 Medlemstallet er svagt vigende i DF lokalforening i Sønderborg,  den vigende medlemsskare  tilskriver  bestyrelsen dog udefrakommende  omstændigheder.  

 Dansk Folkeparti fik ved  det sidste kommune valg i november  2013, i alt   4.334  eller godt 10 procent af stemmerne.  Og tre mandater i byrådet. Den ene Lars Dyhr Hansen blev senere afløst af Karsten Høyer Grau, da han valgte at gå ud af byrådet på grund af en uheldig  sag, og Karsten Høyer Grau  er siden gået over i  det nystiftede  Ny Borgerlige. De to resterende, der sidder i byrådet for DF er Stefan Lydal, Sønderborg  og  MF´eren Jan Ryttkær Callesen, Nordborg
Lykkedes det for Dansk Folkeparti i Sønderborg  at opnå samme stemmeandel, som den nyeste meningsmåling viser,  med 18,7 procent af stemmerne står Dansk Folkeparti til en markant fremgang til mellem 5 og 6 byråds mandater ved det kommune  valg i november  2017 i Sønderborg. 

Kommentar:

Måske kræves det, for at opnå denne fremgang,  at DF lokalt distancerer sig lidt mere  fra partiet Venstre og den i udkanten knap så populære borgmesterkandidat Peter Hansen. Og vælger at føre en resultat orienteret selvstædig politik i Sønderborg Byråd og  lytter til hvad  vandrørene klukker,  som løber fra lands- partiformanden Kristian Thulesen Dahl på Christiansborg, der  flirter med  Socialdemokraterne. Det var måske også en vej til endnu mere lokal indflydelse for Dansk Folkeparti i Sønderborg Kommune i de kommende år. 


Relevant link byrådskandidater 2017 


Link DF vinder vælgere tilbage 


 

Øvrige i bestyrelsen  blev  Stefan Lydal,Dohrmann, Jan Rytkær Callesen,  Erik Flindt Nielsen  samt ikke på valg  var Mathilde Bøttger-Larsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar