tirsdag den 14. marts 2017

Måske man skulle have givet den et nøk til?



Der arbejdedes på højtryk for at blive helt færdig til  receptionen på torsdag


Vandværket   i Gråsten indvies ved en indbudt reception på torsdag den 16. marts. Borgerne må vente til den 22. marts på Vandets dag*), for at tage det nye dobbelt vandværk i øjesyn.

Det nye flotte skilt....
GRÅSTEN: Der blev råd til  et funklende  nyt skilt, men det hårde vand bliver ved med at komme ud af hanerne hos borgerne og forbrugerne i Gråsten. Og det kan undre, når man har brugt så mange millioner på at opføre et spritnyt dobbelt vandværk, at man så ikke har fundet de forholdsvis  få kroner et kalksænknings system koster.  Nu kan brugerne fortsætte med at afkalke deres vandhaner, og bruge rigtig meget vaskepulver, til skade for miljøet, som Sønderborg Forsyning jo ellers bryster sig af at gøre rigtig meget for. Der findes en undersøgelse fra 2014,  af DANVA udgivet af  Miljøministeriet Naturstyrelse, som påviser at det er en rigtig  god investering at lave central  ”afkalkning” hvis  hårdheden er oppe over 15 og på  den seneste måling viser  det sig at Gråsten nye Vandværk har en hårdhed på 16,2  målt på værket.

Konklusionen i rapporten lyde:

Screeningsanalysen indikerer, at blødgøring af vand kan være samfundsøkonomisk fordelagtig ved anvendelse af kalkfældningsmetoden eller ionbytning.

Det er således muligt at opnå gevinster ved blødgøring af vand ved disse teknologier, som overstiger eller svarer til omkostningerne.

 


Vandværket forventedes at  koste 20-22 millioner kroner ifølge budget offentliggjort i november 2014, men om det nu også holder, med den meget lange byggetid og flere andre uforudsete udgifter vides ikke i skrivende stund

*) infoboks: 

Vandets Dag eller Verdens Vanddag er en FN-temadag der finder sted hvert år d. 22. marts for at sætte fokus på drikkevandet.
Dagen blev først formelt foreslået i Agenda 21 fra FN's konference for miljø og udvikling i Rio de Janeiro i 1992 og derefter vedtaget på FN's generalforsamling samme år. Den er efterfølgende blevet afholdt siden 1993.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar