tirsdag den 7. marts 2017

For kun 20 kroner kan man få sandheden om Henrik Qvortrup og lidt af redaktør Gunnar Hattesen´s




Et  bog oprydnings salg fornylig, hos Gråsten Boghandel, satte mig i stand til at komme  besiddelse af  bogen   Q,   som er en selvbiografi af Henrik Qvortrup. Og det gav helt uventet, oveni ny   viden om vor lokale redaktør  Gunnar Hattesen.


BØGER: Journalist og tidligere redaktør og kommentator Henrik  Qvortrup samt spindoktor, der fik et år og tre måneders fængsel, hvoraf de tre måneder skulle  afsones med det samme,  da han fik dom i SE & HØR sagen,  i slutningen af 2016. For sin medvirken via betaling af Tys-Tys kilden for hacking af de kendtes betalingskort data i sin egenskab af chefredaktør på Se og Hør. Skriver i sin selvportræt bog Q, om ejer og chefredaktør på avertissements  avisen,  Gråsten Avis,  Gunnar Hattesen, med hvem han gik på Journalisthøjskolen i Aarhus, fra 1987 til  1990.


Redaktør Gunnar Hattesen og
Thorben Ginnerskov Jensen
 ( Arkiv foto)
 At redaktør Gunnar Hattesen allerede dengang sværgede til partiet Venstre tilknyttede aviser, og at han havde en ambition om at blive Chefredaktør på dagbladet ”Vestkysten”. Men også ville være tilfreds med at være egnsredaktør samme sted. Og Henrik  Qvortrup, fortæller videre at Gunnar Hattesen  stak ud fra elev mængden, som i hovedsagen bestod af ret venstreorienterede og meget ambitiøse  journalist elever. Som sværgede til den mere venstrefløj orienterede del af presse og politikere. Hvor Hattesen ikke lagde skjul på sin sympati for venstre og ikke mindst Uffe Ellemann Jensen. I øvrigt betragter Henrik Qvortrup, Gunnar
Gunnar Hattesen og Aase  Nyegaard (Arkivfoto)
Hattesen som indbegrebet på jordbundethed og ærlighed set i forhold til den overrepræsenterede prætentiøse og selvindbildske medieverden. 
På Journalisthøjskolen i Aarhus hvor nogle endog holdt deres poliske ståsted skjult da deres holdninger  ikke var konform med flertallet, og  derfor ikke videre velset på læseinstitutionen.  Men de to tidligere journalist elever fra Journalisthøjskolen har  også andet tilfælles. For  de er begge, senere  blevet politianmeldt, som chefredaktører dog er Henrik  Qvortrup,  den eneste af de to som  har opnået at blive dømt for det, han var anmeldt for.

Henrik Qvortrup Fakta:
1991 til 1997: Arbejder på Berlingske Tidende,
 Jyllands-Posten, B.T. samt Ekstra Bladet som politisk reporter .
Redaktionschef på Ekstra Bladet (1997-98)
Pressechef (spindoktor) for Anders Fogh Rasmussen (1998-2000).
Medlem af chefredaktionen på B.T..(2000-2001)
Chefredaktør på ugebladet Se og Hør (2001-2008)
Politisk redaktør for TV2 fra 1. januar 2009 - 29. april 2014

Ingen kommentarer:

Send en kommentar