søndag den 7. april 2013

Interesserede væltede næsten det nye værk




GRÅSTEN: Gråsten Fjernvarmes store investering, det nybyggede halm , flis og solvarmeværk på Sønderborg Landevej tiltrak rigtig mange gæster, da der blev holdt åbent hus på matriklen  i dag søndag fra 13 til 16.  

Solvarmepanelerne har været i gang  næsten et års tid, imedens der endnu mangler at komme gang i halm kedlen, hvis igangsætninger er  blevet forsinket godt et par måneder i forhold til den oprindelige tidsplan.  Men både halmhallen  og kedlen er montere.


De mange nysgerrige spurgte flittigt  Gråsten varmes personale, som var stationeret på strategiske steder for at informerer publikum, som måtte gå frit i bygningerne  og på arealet.  I halmhallen diskede fjernvarmeselskabet op med både en forfriskning og mulighed for en pølse. 


Dan Christof  Appel

stammer fra Bolderslev

Og har læst i Aarhus



Maskinmester Dan Christof Appel der for nylig er  blevet ansat som værkets 2 maskinmester. Han er dog ikke ukendt med Gråsten Varme  A/S , da han har været i praktik på værket og i   forbindelse hermed  udarbejdet  et ”bachelorprojekt  omkring Gråsten Fjernvarme”  et projekt som gik ud på hvordan man kunne optimere varmeværket på Sønderborg Landevej  samt om muligheden for at implanterer  et OCR anlæg på værket.  Hvoraf der kun findes eet i Danmark for nuværende, men dette OCR er dog ikke sat i gang endnu.


Lastvognstoget med halm fra Stolbrolykke på Als


En halm leverandør med humor..

OCR forklaring:
Fra Wikipedia, den frie encyklo-pædi:
Organic Rankine cyklus (ORC) er opkaldt efter sin anvendelse af et organisk, højmolekylært væske med en væske-damp faseændring eller kogepunkt , der forekommer ved en lavere temperatur end den vand-damp faseændring. Væsken giver Rankine cyklus varmegenvinding fra lavere temperatur kilder såsom afbrænding af biomasse, industriel spildvarme , jordvarme, solvarme damme osv. lav temperatur varme omdannes til nyttigt arbejde, der i sig selv kan omdannes til elektricitet. En prototype blev først udviklet og udstillet i 1961 af sol ingeniører Harry Zvi Tabor og Lucien Bronicki .


Vibeke Skøtt (th) i samtale med  Nanny




Vibeke Skøtt   (f. Klyhn)  billede, som er barnefødt og opvokset, på den gård, som nu har veget pladsen til fordel for det nye sol og halmfyrings værk, erindrede da hun som barn hakkede  roer , som blev brugt til at fodre køerne på gården med,  netop der for de mange sol paneler nu er opstillet. Hun bor nu på Teglkrogen,  som ligger lige på den anden side af Sønderborg Landevej  næsten over for værket.
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar