torsdag den 16. marts 2017

Der strømmer vand igennem, men kun når der er strøm på ledningsnettet.




GRÅSTEN:  Det nye vandværk i Gråsten har  to store ståltanke, der er blev svejset sammen på stedet. Tankene er  9 meter høje har en diameter ligeledes på  9 meter. Og de kan  hver  rumme 600 kubikmeter   eller 600 tusinde liter drikkevand. Vandværket  er bygget op med 2 separate linjer, som kan  køre  uafhængigt af hinanden og de anvender hver egen vandtank.

Projektleder Susanne Vesten, Sønderborg Forsyning der selv bor  Gråsten udtalte da byggeriet blev sat i gang i 2015: ”Vores fokus er forsynings- og fødevaresikkerhed. Vandet er beskyttet mod forurening. Blandt andet vil al behandlingen af vandet foregå i lukkede systemer, og ikke med åbne vandoverflader som i dag"


Det med forsyningssikkerheden, blev  sat på en alvorlig prøve, den 12. november 2016, da der var strømafbrydelse i Gråsten området, og der i nogen tid ikke kom vand ud af hanerne. Det ville ikke være ske med det gamle værk, som havde en højdebeholder på Ravnsbjerg, som nødforsyning og   projektleder Susanne Vesten oplyste dengang til mig, at man overvejede at få installeret et permanent nødstrømsanlæg.  Hvor det ellers er planlagt at man skulle køre til Sønderborg og hente et mobilt nødstrømsanlæg i et sådant tilfælde. 


 Jeg har spurgt Susanne Vesten i dag hvordan det er gået med nødstrømsanlægget, og hun sagde i en pause i forberedelserne  til en indbudt indvielses  reception i dag torsdag på vandværket  for  honoratiores, (de der skal betale, var ikke inviteret),  at man fortsat overvejer nødstrømsanlægget. Ligeledes har man også været omkring, en eventuel central afkalkning af vandet på værket, men har vurderet at det ikke, vil være rentabelt for Gråsten Vandværk med den viden man har nu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar