torsdag den 13. december 2018

Det gav 3 måneders fængsel for bl.a. trusler på livet






RETSSAG:  En 55 årig misbruger fra Als, som i lang tid havde belemret personale og chef i en  dagligvarehandel, var ved Retten  i Sønderborg i dag torsdag (13.12.18), anklaget  for  trusler imod vidne samt trusler på liv og trusler imod personale på et opholdssted tillige  for at have smidt en gaffel efter en pædagog og være i besiddelse af to flasker peberspray.

Genvordighederne havde taget sin begyndelse i  oktober 2016, hvor han i beruset tilstand, havde opført sig truende over for personalet i en brugs  på Als og  var blevet anmeldt af brugsens leder  til politiet og fået forbud imod at komme i butikken.  Han havde ifølge anklageskriftet, ringet til butikkens chef  og truet ham med at han var bad-standig og han ville slå hovedet af ham og det der var værre. Han var siden mødt op i butikken og havde, ifølge anklageskiftet genfremsat sine trusler og personalet havde følt sig truet. Episoden blev  anmeldt af brugsen og der var blevet foretaget afhøringer i begge tilfælde.  Siden var det i april 2018 kommet en anklage til  for  trusler om vold imod to pædagoger  og for at have smidt en spisegaffel imod den ene pædagog.
 
Den anklagede nægtede sig skyldig i truslerne, men erkendte besiddelsen af de to peberspray. Og havde rigtig svært ved  at genkende hændelserne.

Ved vidneafhøringen af de  fire vidner der blev ført ved retten, kom det frem, at der havde været rigtig mange episoder i butikken også forud, med den anklagede,  og personalet havde svært ved at skelne den ene fra den anden. Men alle signaliserede at de følte sig truet af den anklagede.  Lederen af dagligvarebutikken,  havde også lidt svært ved at huske detaljerne, men blev hjulpet på vej af politirapporten - afhøringen, som var blevet fortaget. Men  godt to år er lang tid konstaterede  anklageren fra Syd og Sønderjyllands politi. Forsvareren  Erik Johannsen, Sønderborg  havde ikke  mange spørgsmål til vidnerne, som kunne bekræfte hvad de havde sagt til politirapporten for de godt 2 år siden. Under afhøringen af de to involverede pædagoger  blev også flere gange  bekræftet trusler, når manden var  beruset.

Under fremlæggelse af  erklæringer fra  bl.a. retslægerådet o.l. at manden ikke var særlig samarbejdsvillig, og de anbefalede en normal straf, da tidligere pålagte  restriktioner ikke var blevet overholdt og den anklagede var egnet til en normal straf.
Anklageren krævede  for trusler imod vidne og samt den  anden trussel i butikken samt trusler imod pædagoger og volden med gaflen   3 mdr. ubetinget fængsel, samt konfiskation af de to dåser peberspray.

Forsvarsadvokaten Erik Johansen  ville ikke forsvare  hans klients handlinger, som var blevet fremlagt i retten via vidner,  men mente ikke der var ført et tilstrækkelig sikkert bevis for at  der var tale om trussel imod et vidne og bad om en betinget dom, som han mente var mere tjenlig for hans klients behandlings fremtid.

Retten  med dommer Kristin Bergh , som retsformand og de to domsmænd  trak sig tilbage og kom efterfølgende med dommen, som fulgte anklageren, med 3 mdr. ubetinget fængsel, samt  konfiskation af peberspray dommeren begrunde  dommen med den dømtes misbrug, samt han var umotiveret for behandling. Efter et kort samråd med sin forsvarer  modtog den 55 årige straffen på stedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar