mandag den 8. februar 2016

Hærværk på kamera til vintertjeneste



VINTERTJENESTE: En mast med et kamera, som overvåger behovet for saltning og snerydning, er savet ned på Oksbølvej ved Nordborg. Kommunen hælder til, at gerningsmanden har troet, at kameraet var sat op for at afsløre fartsyndere.

- Det giver ikke nogen mening at begå hærværk på noget, som står der for at give os bedre trafiksikkerhed, så der må være tale om uvidenhed. Kameraet giver kommunens personale mulighed for at holde øje med, om der er behov for at salte eller rydde sne. Derfor tror vi, at gerningsmanden har taget fejl. Masten er savet over cirka en meter over jorden, og der er ikke tvivl om, at det er hærværk – derfor er det også meldt til politiet. Hærværket er begået natten mellem onsdag og torsdag i sidste uge, men da kameraernes billeder ikke er gemt, fordi vi alene har brug for aktuelle øjebliksbilleder for at vurdere behovet for fx snerydning, er de ikke lagret på en harddisk, fortæller Peter Skelgaard, medarbejder i Projekt og Anlæg i Sønderborg Kommune.

Kommunen har en række af disse kameraer til vintertjeneste stående langs vejene. De er sat op i gadelysmaster, således at kameraet også om natten viser, hvordan gader og veje ser ud de pågældende steder.
Faktisk er også en mast i Holm på Nordals lagt ned. Den er knækket helt nede ved jorden, og det kan ikke fastslås med sikkerhed, om den er kørt ned ved et uheld, eller om den også har været udsat for hærværk.

 Hvorom alt er, så er mit budskab, at man skal lade kameraerne være, for de er der faktisk for vores alles trafiksikkerheds skyld, siger Peter Skelgaard.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar