torsdag den 4. februar 2016

Fra 1. februar, har politi-folkene har fået numre.



Foto: Politiet

POLITI: Nu er det  muligt at identificere betjente ved hjælp af et såkaldt markeringsnummer. Som er blevet indført fra 1. februar. Nummeret er unikt for hver betjent og består af et bogstav og fire cifre. Markeringsnummeret bæres uden på uniformen. I en overgangsordning sidder det fast med særlige velcro-stropper på begge uniformsskjortens eller uniformsjakkens skulderstropper, eller på forsiden af den skudsikre vest.
Markeringsnummeret skal gøre det lettere  og mere sikkert at identificere den enkelte betjent. Det er relevant for eksempel i forbindelse med borgeres klager over politibetjente, hvor det vil være nemmere at identificere den pågældende politibetjent, hvis klagen – udover at indeholde oplysninger om tid og sted for hændelsen – også indeholder oplysning om markeringsnummeret.
Betjente har pligt til at identificere sig, hvis de bliver bedt om det. Indførelsen af markeringer betyder, at betjente, der bærer uniform og markeringsnummer, fremover kan vælge at oplyse deres nummer i stedet for navn.
En række lande har lignende ordninger. Det gælder blandt andet Norge og Skotland, hvis erfaringer har ligget til grund for udformningen af den danske markeringsordning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar