onsdag den 9. september 2015

Et afvandingsprojektet på Buskmosevej ved Gråsten, sendes i ny høring




GRÅSTEN: Et projekt omfattende udvidelse af  en privat rørlagt vandløb på Buskmosevej  omkring ejendommene  Buskmosevej 15 – 21 bliver nu udvidet fra at273 m omfatte 390 m
Der der ahr været gentagne oversvømmelser af nogle ejendomme på Buskmosevej ved Rinkenæs i f.eks. 2010, 2013 og 2015, har de berørte lodsejere rejst en reguleringssag for et privat, rørlagt vandløb, der gennemløber og afvander området.
Projektet, som har været i høring... Foto:Sønderborg Kommune- hørings materiale

 Projektet, som har været i høring omfatter en strækning på 273 m, hvor dimensionen på rørene bliver forøget. Den øverste delstrækning på 117 m forbliver uændret. Der har under projektets udarbejdelse været en dialog mellem lodsejerne og kommunen, og projektets omfang er afgrænset efter lodsejerønsker.
Men efter der indkommet høringssvar er projektet så blevet udvidet til at omfatte 390 meter. Og dette projekt har nu  godkent i Teknik og miljøudvalget.
Projektet som nu kommer i høring, Foto:Sønderborg Kommune- hørings materiale

Projektet forventes at koste lodsejerne og kommunen 254.000 kr., som  bliver forddelt mellem parterne i området. Sønderborg Kommunes andel er beregnet til 89.959 kr. for vejafvanding.