torsdag den 30. januar 2014

DR Jazz vært skaber turbulens omkring del salget af DONG



DR   Jazz vært skaber turbulens  omkring  del  salget  af DONG, Niels Christian Cederberg, som er vært på DR´s P8 Jazz, er personen, som har sat underskriftindsamlingen imod  del salget af DONG til  Goldman Sachs. Net underskrift indsamlingen,  har  her torsdag godt 195.000 underskrifter. Som Jazz værten vil afleverer  i dag torsdag den 30. januar kl. 9.  som en symbolsk handling aflevere så mange underskrifter som muligt i udskrevet stand hos finansministeriet.
DR. Jazz værten, Niels Christian Cederberg der er vært programmet "Jazzoom"  og søndagsprogrammet "Jazz & Co." skriver i et åbent brev til Finansministeren:
 
DR. Jazz værten, Niels Christian Cederberg
der er vært programmet "Jazzoom"
 og søndagsprogrammet "Jazz & Co."skriver
Foto: DR- Danmarks Radio fotograf Agnete Schlichtkrull

  















 Kære Bjarne Corydon


Som du nok har bemærket, så har regeringen og en række forligspartiers aftale om salg af DONG til Goldman Sachs skabt en del folkelig virak. Debatten om landets interesser har været mangelfuld og præget af lukkethed. Ingen udover indercirklen har haft lejlighed til at vurdere de afgivne bud på DONG.
Underskriftsindsamlingen ”Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs” på hjemmesiden skrivunder.net har dags dato Kl. 07:20 netop rundet 170.000 underskrifter.
Goldman Sachs har et mildest talt blakket ry. Det er udenfor enhver tvivl, at investeringsbanken tjener interesser, der ligger udelukkende hos Goldman Sachs. At banken har specialiseret sig i at spekulere imod egne samarbejdspartnere, kunder og stater, er vel nok en del af årsagen til, at så mange borgere er utrygge ved denne handel - som de færreste af os jo kan gennemskue. Udvidet mindretalsbeskyttelse, garanteret afkast, skattely og bonusaftaler gør blot utrygheden større og bidrager til følelsen af, at vi ikke har hørt hele sandheden om denne aftale.
Du har endnu til gode at forklare mig og resten af vælgerne i Danmark, hvorfor du er så sikker på, at dette er den bedste handel, så vi kan danne vores mening på oplyst grundlag.
Du har gang på gang i medierne fortalt, at du hilser debatten velkommen, og derfor håber jeg, du er mand nok til at stå ved dit ord og vil mødes med mig personligt torsdag den 30. januar kl. 9 i Finansministeriet, så jeg kan overdrage dig et print af underskrifterne mod salget af DONG Energy til Goldman Sachs.
Jeg vil desuden underrette alle medlemmer af finansudvalget pr. mail om underskriftsindsamlingens status inden mødet i finansudvalget torsdag den 30. januar kl. 13.
Kopi af dette brev sendes ud i offentligheden.


Venlig hilsen
Niels Christian Cederberg