onsdag den 15. januar 2014

Ældrerådet har valgt ny formand


En fireårig periode er netop påbegyndt for det nye ældreråd, som blev valgt i november, og rådet har på sit første møde i dag konstitueret sig. Ny formand blev Karin Dalager, Brandsbøl, der med 1085 stemmer fik flest stemmer ved valget. Næstformand er Dorthe Sørensen, Adsbøl. Den ny formand afløser Rita Nielsen, som sammen med tre andre genvalgte forsætter fra det ”gamle” ældreråd.
Rådet har ligeledes på sit første møde godkendt årets mødekalender, som tæller ni møder.

 
Karin Dalager (foto Sdb. komm.)
Karin Dalager er nyvalgt til ældrerådet og har indtil for et års tiden siden været erhvervsaktiv:
- Jeg var de seneste 18 år gerontopsykiatrisk sygeplejerske hos Region Syddanmark i Augustenborg, så jeg er i sagens natur meget interesseret i demens-området. Her tror jeg, jeg kan tilføre indsigt og engagement. Andre i rådet har så andre hovedinteresser, så tilsammen mener jeg, vi har en god og bred stemme. Vi er talerør for rigtig mange ældre i kommunen, og det er et ansvar og en opgave, vi også er meget bevidste om i rådet, slotter Karin Dalager.

Hun er desuden involveret i frivilligt arbejde, omkring fremstilling af kommunens lydavis.
Ud over formand Karin Dalager, Brandsbøl  og næstformand Dorthe Sørensen fra Adsbøl består ældrerådet af Steen Asmussen, Sønderborg, Inger Løvschall, Sønderborg, Rita Nielsen, Augustenborg, Jytte Boysen, Sønderborg, Poul Jørgensen, Nordborg, Tove Lassen, Tandslet, og Brita Christensen, Nordborg.


Fakta:
Sønderborg Kommunes ældreråd 
er et rådgivende høringsberettiget 
organ, som rådgiver kommunens 
politikere om ældrepolitiske 
spørgsmål. Det formidler synspunkter 
mellem borgerne og byrådet om 
lokalpolitiske spørgsmål vedrørende ældre.