mandag den 13. januar 2014

Butikker forsvinder.




Detailhandel: At butikkerne er pressede i vort område ses ikke mindst ved, at Syd-sydvestjylland som vi hører under , har mistet dobbelt så mange butikker som landsgennemsnittet.
Syd-Sydvestjylland .  har tabt godt 10,6 % af butiksforsyningen  fra 2008 til  nov 2013
Det store procentvise tab overgås kun af Nordjylland, som har mistet 12,1 % af butikkerne i samme periode. Det gennemsnitlige  tabte butikker er for hele landet 5,3 %
Om årsagen kan der kun gisnes, men mon ikke den voksende grænsehandel har en del af skylden. Og lukkeloven som ikke mere er eksisterende har sikkert også sine butikker på samvittigheden.

Bent Aarrebo Pedersen(priv.foto)

Formanden for Danmarks Handelsstandsforeninger Bent Aarebo Pedersen  udtaler:   

”Efter nærmest 0-vækst i den fysiske detailhandel siden 2007, kan det måske i år kun blive til en beskeden vækst i kroner men samtidig tilbagegang i mængder. Det sammen med, at stor-detailhandlen, især fødevarekæderne, kaprer større markedsandele gennem søndagskrigen, vbetyde stigende overkapaciitet og kan resultere i en øget lukningsbølge af butikker m.fl. de kommende år. Og dermed livstruende for mange områder ud over landet.
Der er lokalt i høj grad brug for FÆLLES FODSLAW borgere, erhvervsliv og kommunalt om at sikre den lokale detailhandel som et lokalt godt visitkort”. Kommuner, borgere og andre virksomheder bør satse og passe ekstra godt på deres butiksforsyning for at kunne holde på og tiltrække gode skatteborgere og medarbejdere både i det offentlige og i det lokale erhvervsliv. Det burde den lokale valgkamp op til kommunevalget især have handlet endnu mere om. Ikke mindst i Jylland og syd for Hovedstadsområdet

.