onsdag den 29. januar 2014

Louise fra Sønderborg og Nadia fra Byllerup-Bov vandt guld

Pressemeddelelse: 

Sosu-elev fra Sønderborg vandt guld ved danske mesterskaber.
Louise Ullemose, der på fredag slutter sin uddannelse som social- og sundhedshjælperelev i Sønderborg Kommune, vandt sammen med en medstuderende fra Sygehus Sønderjylland elev-DM, som blev holdt 23.-25. januar i Aalborg for 280 elever på 40 danske erhvervsuddannelser.

Louise Ullemose (til højre) og Nadia Hagbard med deres 
velfortjente blomster, diplom og statuette, 
efter at de havde sikret sig det danske mesterskab 
i sosu-færdigheder (skills). Foto: DM i Skills


De to unge, ambitiøse kvinder havde på forhånd sagt, at de gik efter guldet – men spændingen var intakt alle tre dage, hvor de dystede med par fra de fire andre danske regioner. Hvert par havde fire opgaver, hvor to foregik i hjemmeplejen, én på en ortopæd-kirurgisk afdeling og én i en samtale med en ung mand, som havde fået konstateret diabetes.

- Vi synes, det var svært at vurdere undervejs, hvordan det gik – vi var jo så fokuserede og ville bare gøre det så godt som muligt. Men vi tror selv, at det hjalp os, at vi samarbejder godt, er rolige, har meget fokus på at ha’ borgeren i centrum, og at vi prøvede at være så naturlige på podiet som muligt. Det kan være svært, når vi ved, at der bliver holdt nøje øje med hver bevægelse, fortæller en glad og med rette stolt Louise.
Hendes medstuderende, Nadia Hagbard, kommer fra Bylderup-Bov og arbejder på Sygehus Sønderjylland.

DM i Skills i Aalborg blev åbnet af statsminister Helle Thorning-Schmidt, mens det var undervisningsminister Christine Antorini, der overrakte priser til vinderne.
Louises har været elev i hjemmeplejen i Sønderborg Kommune, hvor man med stolthed har fulgt elevens vej til det danske mesterskab. Hun har været i praktik forskellige steder, bl.a. i Guderup, og er også blevet undervist på Sosu-Skolen. Hun er færdig med sin elevtid på fredag og vil gerne læse videre til sygeplejerske – og har netop fået at vide, at der måske er plads til, at hun kan begynde allerede på mandag.